Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подновиха протестите в Благоевград с искане оставката на главния прокурор

3
Снимка: Елеонора Тахова


Малоброен протест се проведе пред Съдебната палата в Благоевград, с искане оставката на главния прокурор Иван Гешев. 
„Това е продължение на протестите, които бяха в Благоевград в продължение на 100 дни, които приключиха горе-долу с добър резултат към момента. Очакваме гражданите на Благоевград да чуят нашия призив и да се включат. Имаме разрешение от Общината от 10-и до 18-и юни. Утре също ще бъдем тук, протестът не е само в София. Искаме да покажем, че поддръжката я има и в малките градове като Благоевград. Надявам се и други райони в България да подкрепят тази инициатива", каза организаторът на протеста Владимир Христов.

Галерия

Вижте още

Благоевградчани ще могат да видят Горноджумайската сая от 20-и век

Изложбата проследява историята на облеклото в района, която е представена с образци от първата половина на 20 в. Тя е резултат от подбор от колекцията на Регионалния исторически музей в Благоевград, дарения и откупки от гражданите. Връзката с хората, носители на традицията е важна за запазването на знанието за културата ни, която търпи..

публикувано на 14.06.21 в 19:27

„Марек“ – без илюзии, но с амбиции

С група от 27 футболисти, новакът във Втора футболна лига „Марек" (Дупница) започна лятна подготовка на своя стадион „Бончук“. Отец Радослав Ваклин, който сам е играл дълги години футбол, отслужи водосвет за здраве, успех и благополучие. Капитанът Александър Близнаков изведе отбора, сред който има засега едно реално попълнение – завърналият се..

публикувано на 14.06.21 в 15:57

Нови услуги за погребалните ритуали в Перник

Община Перник планира да разшири диапазона от услуги, предлагани от Общинското предприятие „Общинско обслужване“ в частта, свързана с тъжните ритуали. Промените са залегнали в проекта за изменение и допълнение, целят да улеснят гражданите не само финансово, но и да им спестят време. Някои от услугите, като изкопаване и зариване на гробно място досега..

публикувано на 14.06.21 в 15:40

Няма да има подвижна СИК за частичните избори за кмет на Благоевград

Няма да има подвижна секционна избирателна комисия за частичните избори за кмет на Благоевград, насрочени за 27 юни. До изтичането на крайният срок – 12 юни, подадените заявления са по-малко от 10, каквото е изискването по закон. Това съобщи за Радио Благоевград председателят на ОИК-Благоевград Мартин Бусаров.  „До 16 юни е срокът, в който..

публикувано на 14.06.21 в 15:36

Представиха Общия устройствен план на община Дупница

Мащабният документ регламентира предназначението на отделните територии. Обособени са логистични зони – като автокъщите край Пиперево, производствени зони, зони за курортни дейности – край Самораново и Бистрица. В Дренски рид ще има зона за отдих и вилна зона.  Предвижда се урегулиране и разширяване на жилищните зони както в града /например в..

публикувано на 14.06.21 в 14:45

Плажът в село Баня отваря утре

Минералният плаж в село Баня (община Разлог) ще открие сезон 2021 във вторник (15.06).  Заместник-кметът инж. Гърменов съобщи, че е извършена стриктна проверка от РЗИ и издаден констативен протокол за подходящи и безопасни условия. Осигурени са дезинфектанти и е обособено съответното разпределение на шезлонги, както и почистване и дезинфекция на..

публикувано на 14.06.21 в 14:33

Благоевград се включва в кампанията на Омбудсмана „Синьо лято“

От днес в 12 града на страната стартира националната кампания на омбудсмана Диана Ковачева „Синьо лято“, насочена в подкрепа на детското психично здраве на подрастващите.  Целта на инициативата е да подпомогне децата и техните родители да преодолеят последиците от изолацията, причинена от COVID – 19, като партньори са местните омбудсмани,..

публикувано на 14.06.21 в 14:19