Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Наградиха победителите в конкурса "Звезди в Радиото 2021"

| обновено на 11.06.21 в 13:52

На тържествен концерт в зала "Яворов" в Благоевград бяха връчени наградите на победителите в Десетото издание на конкурса за млади изпълнители в областта на класическата, популярната и фолклорната музика "Звезди в Радиото".

Конкурсът е за индивидуални изпълнители, които в настоящата учебна година са ученици в 5-ти, 6-ти или 7-ми клас. Организатори са НХГ "Св.Св. Кирил и Методий" – Благоевград и Радио Благоевград, с подкрепата на РУО – Благоевград, Община Благоевград, Регионалния съвет на КНСБ – Благоевград и Общинския координационен съвет на СБУ. 

Десетки деца се явиха на конкурса, който се проведе през месец май. Младите таланти бяха оценявани от жури в състав: председател – д-р Валери Димчев – композитор, д-р Петьо Кръстев – композитор и диригент, Мая Чакова – музикален педагог, Рина Далева – директор на БНР – Радио Благоевград, Марин Митов – директор на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий”. 

Наградите на победителите бяха връчени на сцената в зала "Яворов" от: главния редактор на Радио Благоевград Райна Ванчева, директора на НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" Марин Митов, зам.-кмета на Община Благоевград Пролет Трифонова, Людмила Цикловска – старши експерт по организация на средното образование в РУО – Благоевград, Силвия Христова – регионален координатор на КНСБ – Благоевград, Бонка Ичкова – председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители и от членовете на журито: д-р Валери Димчев, д-р Петьо Кръстев и Мая Чакова. 

Събитието бе много вълнуващо – освен десетките награди, които бяха връчени, емоционалните изпълнения на младите таланти събраха овациите на публиката.

Грамоти бяха връчени и на преподавателите, които са подготвили и мотивирали децата да се явят на конкурса.

Повече снимки можете да видите Фейсбук страницата на Радио Благоевград --> Награждаване и гала-концерт "Звезди в Радиото" 2021

Галерия

Вижте още
Радиоводещият Михаил Дюзев връчва наградата на Елеонора Тахова

Елеонора Тахова е победител в конкурса за чиста журналистика "Web Report"

Журналистката Елеонора Тахова от Радио Благоевград бе отличена тази вечер с наградата в категория "Подкаст" в конкурса за чиста журналистика "Web Report". Церемонията по награждаване се проведе в Литературен клуб "Перото" в НДК в София. Тазгодишното послание на конкурса бе "Когато авторите говорят с факти", а Елеонора спечели първото място с..

публикувано на 11.06.21 в 21:18

Концерт и награждаване на победителите в "Звезди в Радиото 2021"

На 10 юни (четвъртък), от 18:00 часа в зала "Яворов" ще се състои концертът и награждаването на победителите в Десетото издание на конкурса за млади изпълнители "Звезди в Радиото 2021". Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика. Организира се от Радио Благоевград и НХГ „Св. Св...

публикувано на 08.06.21 в 19:00

Победителите в конкурса "Звезди в Радиото 2021"

Класиране  на участниците в Десети конкурс за млади таланти   „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО 2021” ПОБЕДИТЕЛИ: РАЗДЕЛ „ФОЛКЛОР” : БИЛЯНА БОЙКОВА БОРИСОВА – гр. Бобов дол РАЗДЕЛ „ПОПУЛЯРНА МУЗИКА” : БОЯН ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ – гр. Благоевград РАЗДЕЛ „ИНСТРУМЕНТАЛИСТИ” : ДАН СТАНИСЛАВОВ ХРИСТОВ – ПИАНО – гр...

публикувано на 02.06.21 в 11:22

Млади таланти блестят чрез "Звезди в радиото"

"Звезди в радиото" е традиционен конкурс за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика, провеждан за вече 10-и път. Организира се от БНР – Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” (бивша Солунска) – Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието..

обновено на 23.05.21 в 08:20

Закрита бе 23-ата изложба на жените творци от Благоевград

В Арт салона на Радио Благоевград днес  бе закрита 23-ата изложба на жените творци от Благоевград, организирана от Дружество "Искрици", с председател Татяна Лазарова. 19 художнички участваха в проявата с вече многолетна традиция, а проф. Георги Драчев обобщи впечатленията си от изложбата с думите "Много високо ниво". Въпреки че е официално..

публикувано на 13.05.21 в 19:05

Финисаж на изложбата на жените творци на Благоевград

На 13 май от 18:00 часа ще се състои така нареченият финисаж на изложбата на жените творци на Благоевград, експонирана в Арт салона на Радио Благоевград. Традиционната изложба беше открита по по повод 8-ми март, но заради пандемията нямаше официално присъствено откриване, а само онлайн .  19 жени творци на различни възрасти и с различни професии..

публикувано на 12.05.21 в 15:46

Елеонора Тахова от Радио Благоевград е "Най-изявената млада личност на България" за 2021 година

Журналистката Елеонора Тахова, която от 13 години е част от екипа на Радио Благоевград, е "Най-изявената млада личност на България" за 2021 година в категория "Личностно развитие и/или постижение". Измeждy всички нoминиpaни зa oтличиe пo Πpoгpaмa „Haй-изявeнитe млaди личнocти нa Бългapия“ зa 2021 г. бяxa избpaни дeceтимa в различни категории. Класацията..

публикувано на 07.05.21 в 08:39