Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Марек“ – без илюзии, но с амбиции

С група от 27 футболисти, новакът във Втора футболна лига „Марек" (Дупница) започна лятна подготовка на своя стадион „Бончук“.

Отец Радослав Ваклин, който сам е играл дълги години футбол, отслужи водосвет за здраве, успех и благополучие. Капитанът Александър Близнаков изведе отбора, сред който има засега едно реално попълнение – завърналият се от ФК „Кюстендил“ Росен Йорданов.

Трима са дошлите на проби – Георги Иванов, който игра миналия сезон за „Кариана“ и „Добруджа“, Радой Божилов от „Миньор“ (Перник) и Димитър Атанасов – голмайстор на „Левски“ (Чепинци), играл преди това за елитния „Арда“ (Кърджали). 

Във връзка с лятната селекция, програмата за подготовка и контролите, президентът на ФК „Марек“ Цветан Видински заяви: „Цялата подготовка ще премине в домашни условия, но без да ползваме засега отличното затревения терен на „Бончук“.Такъв терен не сме имали отдавна. За игра с топка ще използваме стадиона в гр. Бобошево, в близка до нашия стадион зала ще водим силова подготовка. Най-голяма  грижа ни е осигуряването на бюджета за Втора лига. За едно спокойно съществуване са нужни поне 500 000 лева, които засега все още не сме осигурили. Разчитаме изключително много в това отношение на кмета на община Дупница Методи Чимев, който прави всичко възможно да реши възможно най-скоро проблема. Най-големият ни проблем е финансовият. И съответно няма да правим звездна селекция, не можем да си позволим като нови попълнения гръмки имена. ще разчитаме на млади добри футболисти, които идват в „Марек“, за да се докажат .Търсим нови играчи във всички линии: централен защитник, вътрешен халф, двама външни халфове, един нападател.

Изненада ни с напускането си един от най-добрите ни играчи миналия сезон, който отбеляза 12 гола и направи куп асистенции. Става дума за Веселин Любомиров. Благодарни сме му, даде всичко от себе си, за да сме на първо място в Югозападната лига. Ние, от своя страна, му се отплатихме. Но в един честен разговор след последния мач неговите финансови претенции и нашите възможности се разминаха сериозно и той реши да напусне. Няма място за обида, всеки търси възможно най-доброто за себе си. Желаем успех на Веско Любомиров, той винаги ще бъде един от нас.“


„Марек“ ще има 9 контроли, всичките извън Дупница, по време на лятната си подготовка. Първите две ще бъдат със силни съперници: на19 юни в София със „Славия“ и на 25 юни на стадион „Хр.Ботев“ в Благоевград с „Пирин“.

Във Втора футболна лига, задачата на „Марек“ ще бъде да се задържи и да е фактор. Ще се повишат цените на билетите – те ще бъдат по 5 лв. за всеки мач. Отборът ще разчита на приходите от билети за своя бюджет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Продължава гасенето на пожара в село Преколница

 Екипите се опитват да достигнат до местата, където огънят гори низово, теренът е недостъпен и опасен за ръчно гасене, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. Почистват се стари, горски пътища, за да се опитат екипите да достигнат до фронта на пожара, който  върви към село Цървен дол, но няма опасност за населението. Вероятно до..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в Благоевград

Община Благоевград уведомява жителите, в това число и пчеларите, че започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в града. Дезинсекцията срещу възрастни форми на комари (имаго) ще се извърши на 15, 16 и 17 юли. Целта е да бъде намалена популацията на насекомите в паркове, алеи, междублокови пространства, места за отдих и др...

публикувано на 13.07.24 в 13:29

Фестивалът "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил

Четвъртото издание на фестивала "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил. Стотици са гостите на феста, които са се качили на античната крепост над града, където е построена сцена за вечерните концерти от програмата на фестивала. В парка специалисти кулинари предлагат храна и напитки, а артисти - свои произведения. На музикалната сцена първата..

публикувано на 13.07.24 в 12:10

Актуална информация за пожарите

Осогово: До момента 150 декара са опожарени. Фронтът към село Преколница е овладян. В момента пожарът е с фронт към селата Коприва и Цървен дол, но много далече от тях. В момента, в който огънят излезе от дерето, веднага бива потушаван. Още малко има в дерето и се очаква да излезе, за да изгаси. 8 горски служители са на място и 9 пожарникари. Няма..

публикувано на 13.07.24 в 11:57
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а община Петрич осигури  булдозер, който почисти пограничните пътища от растителност, за да не може..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук насетне ще започне работа по реставрацията ѝ.  Засега не са намерени липсващите части от ръцете...

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с..

публикувано на 13.07.24 в 10:21