Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да гласувам при загубени или унищожени документи

Снимка: БГНЕС

МВР ще издава удостоверения на хората със загубени или унищожени лични документи, за да могат те да гласуват на извънредните избори на 11 юли.

За хора, които са подали заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, увреден, унищожен документ за самоличност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 9 юли, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверението, е необходимо хората лично да подадат искане в районните полицейски управления до 10 юли.

Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ГЕРБ - СДС регистрира листата си в Кюстендил, водач отново е Христо Терзийски

Коалиция ГЕРБ - СДС за област Кюстендил регистрира в РИК листата си с кандидати за народни представители за извънредния вот на 2 април. Силният и успешен отбор, който печели четири поредни парламентарни избори в област Кюстендил, отново е с водач Христо Терзийски. Бившият министър на МВР и народен представител внесе документите за регистрация заедно с..

публикувано на 26.02.23 в 17:50

Гласуване в условията на пандемия

Задължително носене на маска, спазване на дистанция и извършване на дезинфекция, са част от мерките, които ще важат за предстоящите на 11 юли избори, реши Централната избирателна комисия след издадени предписания от здравните власти за гласуване в условията на пандемия. Ще бъде дадена възможност на избирателите, които желаят да използват ръкавици и при..

публикувано на 05.07.21 в 11:17

Как ще гласуват карантинираните

Хората, поставените под карантина и задължителна изолация, ще гласуват с подвижна избирателна кутия като се спазват всички противоепидемични мерки.  Мобилните секции за карантинираните се образуват отделно от тези за хора с трайни увреждания, съобщават на страницата на ЦИК. Всички под карантина могат да подават заявления по електронен път през..

публикувано на 21.06.21 в 11:18

Къде да гласувам

Всички български граждани могат да проверят по електронен път номера и адреса на избирателната секция, в която ще гласуват на изборите за Народно събрание на 11 юли 2021 г. Избирателите могат да проверят адреса на избирателната си секция по следните начини: През Интернет на адрес  https://www.grao.bg/elections/ За общинските администрации, след..

публикувано на 16.06.21 в 10:13

Изборите на 11 юли в условията на извънредна епидемична обстановка

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров утвърди указания за провеждане на изборите за народни представители на 11 юли, в условията на обявена извънредна епидемична обстановка. Остава изискването за спазване на дистанция по време на предизборни митинги, а в деня на вота всеки избирател трябва да е с маска и да се дезинфекцира. Целта е да..

публикувано на 16.06.21 в 10:00

ЦИК реши как ще гласуват хората с увреждания

Право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за народни представители ще имат хората с трайни увреждания, които не могат да напускат дома си и да упражнят правото си на глас в изборно помещение, както и хората, поставени под задължителна карантина или изолация, заради COVID-19 съгласно разпоредбите на закона за здравето, oпредели Централната..

публикувано на 15.06.21 в 16:12

Откриха линии за сигнали за предизборни нарушения

От днес до 12 юли в ОДМВР-Благоевград ще работят денонощни телефонни линии – 073/867676 и 073/867434, както и e-mail: blagoevgrad@mvr.bg, на които гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване..

публикувано на 15.06.21 в 11:20