Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граничният пункт „Илинден-Ексохи“ все още е затворен

Снимка: архив

ГКПП „Илинден-Ексохи“ на границата с Гърция все още не е отворен за туристи, съобщи за Радио Благоевград дежурният служител на граничния пункт. 

По всяка вероятност ситуацията ще бъде такава през целия ден, въпреки появилата се информация за отваряне на границата, след като това беше договорено от министъра на транспорта Георги Тодоров и посланик Димитрис Хронопулос. 

Според бизнесемени и предприемачи от гоцеделчевския регион пунктът ще бъде отворен на 3 юли. Засега те не предвиждат протести. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Гърция планира да облекчи трафика през границата с България

Посланикът на Гърция в България Димитрис Хронопулос е съобщил по време на среща с министъра на транспорта Георги Тодоров, че от утре ще бъде отворен граничният пункт „Илинден – Ексохи“, а на „Кулата-Промахон“ ще има разположени 3 мобилни екипа и..

обновено на 30.06.21 в 18:08
Вижте още

Продължава гасенето на пожара в село Преколница

 Екипите се опитват да достигнат до местата, където огънят гори низово, теренът е недостъпен и опасен за ръчно гасене, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. Почистват се стари, горски пътища, за да се опитат екипите да достигнат до..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в Благоевград

Община Благоевград уведомява жителите, в това число и пчеларите, че започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в града. Дезинсекцията срещу възрастни форми на комари (имаго) ще се извърши на 15, 16 и 17 юли. Целта е да бъде..

публикувано на 13.07.24 в 13:29

Фестивалът "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил

Четвъртото издание на фестивала "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил. Стотици са гостите на феста, които са се качили на античната крепост над града, където е построена сцена за вечерните концерти от програмата на фестивала. В парка специалисти..

публикувано на 13.07.24 в 12:10

Актуална информация за пожарите

Осогово: До момента 150 декара са опожарени. Фронтът към село Преколница е овладян. В момента пожарът е с фронт към селата Коприва и Цървен дол, но много далече от тях. В момента, в който огънят излезе от дерето, веднага бива потушаван. Още малко има в..

публикувано на 13.07.24 в 11:57
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук..

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична..

публикувано на 13.07.24 в 10:21