Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Еуфория в щаба на Илко Стоянов

Румен Томов – разочарован, но хладнокръвен

Преди още да има окончателни резултати от балотажа на частичните избори за кмет на община Благоевград, в щаба на единия от двамата кандидати – Илко Стоянов, започна истинска фиеста – сълзи на радост, шампанско, конфети, музика, скандирания, прегръдки. Илко Стоянов, обкръжен от двайсетина камери и микрофони, едва сега усети огромния медиен интерес към себе си и с усилие запази хладнокръвие. Паралелното преброяване го сочеше като победител и нов кмет на община Благоевград. Много развълнуван, Илко Стоянов заяви:

„Ще разчитам като кмет на почтеността, както съм го правил и досега. Вчера получих от опонента си „удари под кръста“, които не ме изненадаха, очаквах ги. Ще разчитам всички ние, жителите на Благоевград, заедно да върнем престижа, авторитета на този град. Участието ми в предстоящите парламентарни избори, вече няколко пъти казах, няма да промени намерението ми – ще положа клетва като кмет на Благоевград. От БСП получих удари под кръста в деня преди изборите, но от тях друго не съм и очаквал.“


Румен Томов бе определено разочарован и отбеляза, че при по-голяма активност резултатът можеше да бъде и в негова полза. Но все пак той уважава избора на своите съграждани и пожелава на Илко Стоянов да успее в работата си като кмет. А след две години Румен Томов обмисля отново да се кандидатира за кмет на Благоевград.
Галерия

Вижте още

Паметен знак ще напомня за посещенията на Юрий Гагарин в Перник

Първият космонавт е гостувал два пъти миньорския град- през месец май 1961 и на 14 юни 1966 година, като при второто му посещение е бил обявен за почетен гражданин на Перник. Инициативата за паметната плоча е на руския клуб „Встреча”, който се ангажира и с изработването й, а поводът е 60- годишнината от първия полет на човек в космоса. Паметният знак ще..

публикувано на 23.09.21 в 19:16

Ремонтират подлезите в Перник

Започна ремонтът на два от шестте подлеза, за които община Перник бе обявила обществена поръчка, съобщиха о общинския пресцентър. Фирмата изпълнител вече работи в съоръженията при кв. „Караманица“ и съоръжението в близост до бл. 73 на ул. „Софийско шосе“. Останалите четири подлеза, на които предстои да започне работата са в района..

публикувано на 23.09.21 в 17:56

След сигнал на евродепутата Андрей Новаков ЕК започва проверки за неправомерни глоби на български шофьори

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей..

публикувано на 23.09.21 в 17:53

В Кюстендил деца рисуват на тема "Моят талант, вдъхновен от моя учител"

Обединеният детски комплекс /ОДК/ в Кюстендил организира конкурс за детска рисунка на тема "Моят талант, вдъхновен от моя учител". Целта на конкурса е да открие и стимулира детските таланти в областта на изобразителното изкуство, да развива детското въображение и индивидуалност и да фокусира вниманието на децата върху ролята на учителите в..

публикувано на 23.09.21 в 16:17

„Открита сцена за млади таланти“ с Биг Бенд – Благоевград

На 24 септември, от 17:30 часа, на площад „Македония“, Биг Бенд – Благоевград, Музикално училище „ПРЕСТО“ и Вокално студио „ФА ДИЕЗ“ ще зарадват благоевградчани и гости на града с концерт „Открита сцена за млади таланти“. Публиката ще има възможност да се наслади на изпълнения на едни от най-известните песни от световната..

публикувано на 23.09.21 в 15:48

12 915 жители на община Дупница са ваксинирани срещу Ковид 19

 Данните са предоставени от РЗИ – Кюстендил по Закона за достъп до обществена информация.  6 417 души са със завършен имунизационен цикъл, а 5 778 - с поставена първа доза. 139 са имунизираните специалисти по здравни грижи, от тях – 73-ма с две дози. 189 лекари в общината са ваксинирани, 92-ма от тях с две дози. 26 са имунизираните магистър-фармацевти,..

публикувано на 23.09.21 в 15:26

Връчват награда за скулптура на името на академик Иван Лазаров

Церемония за връчване на голямата награда за скулптура на името на академик Иван Лазаров ще се състои в художествената галерия в Кюстендил в началото на м. ноември, съобщи директорът на галерията Валентин Господинов.   Предвижда се националната награда за скулптура да бъде в размер на 9 000 лв. Пет хиляди лева от тях ще бъдат осигурени от община..

публикувано на 23.09.21 в 15:24