Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж, който блъснал пешеходец и избягал

Полицията в Кюстендил е задържала мъж, блъснал пешеходец и напуснал произшествието, съобщиха от полицията. Инцидентът е от 5 юли, когато, малко след полунощ, водач на л.а. "Ауди" е блъснал неправилно движещ се по ул. "Седма рилска дивизия" в Дупница пешеходец. На пострадалия е оказана медицинска помощ в дупнишко здравно заведение. Той е със счупена кост на ходилото, уточниха от полицията. Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието.
  
При предприетите оперативно-издирвателни действия полицаите са установили шофьора. Той е на 21 години от София. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наказват служител на Община Перник

Наказват служител на община Перник заради пропуск да информира населението за предстоящо пръскане против комари. Третирани са терени на територията на града. Обработката е била през нощта, но заради горещините прозорците на много от жителите са били отворени и миризмата е проникнала в помещенията.  От възпроизвеждания от генераторите гъст бял дим пък се..

публикувано на 24.07.24 в 13:21

Ансамбъл „Пирин“ с премиерен спектакъл за Илинден в Разлог

Премиерен спектакъл  ще изнесе една от най-красивите емблеми на Пиринския фолклор и на България – ансамбъл „Пирин“ във връзка със специалната покана на Община Разлог за концерт на 2 август в Разлог по случай 121 години от Илинденско-Преображенското въстание. За пръв път пред разложката публика ансамбълът ще представи постановката „Слънце да..

публикувано на 24.07.24 в 11:29

Над 7,5 млн. лева за ремонт на улица в Перник

Над 7,5 млн. лева заделя Община Перник за ремонт на една от основните пътни артерии в кв. „Изток” - ул. „Рашо Димитров”. Заедно с нея ще бъде ремонтиран и участък от ул. „Бучински път”,  който я свързва с кръговото кръстовище при улиците „Бучински път” и „Юрий Гагарин“. Улица „Рашо Димитров“ е част от маршрута на градската автобусна линия с № 16. Тя..

публикувано на 24.07.24 в 10:51

Борисов очаква избори: Трябва да се върнем към корените на демокрацията!

Поредните предсрочни избори са неизбежни, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пише БНР. Той призова останалите партии да са сдържани по време на предизборната кампания, за да създадат условия за диалог и формиране на редовен кабинет в следващия парламент: "Като прогнозата за времето става! Като не се случи нещо с..

публикувано на 24.07.24 в 10:21

МВР: Пожарната обстановка в страната ни е овладяна

Към момента на територията на страната  няма активни пожари. От огнената стихия през изминалите дни са опожарени изключително големи площи – хиляди декари гори, селскостопански територии, треви и храсти, съобщиха от МВР. Според извършения анализ броят на пожарите в сравнение с миналата година е с над 10%. В тежката битка с огнената стихия участваха..

публикувано на 24.07.24 в 10:20

Земетресение край гръцко-българската граница

Земетресение с магнитуд М =3.9 е регистрирано снощи в района на град Драма, Гърция. По данни на Националния Сеизмологичен Център към  Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География - БАН , събитието от 24 юли 2024 г., от 00:39 часа българско време е с епицентър на 40 км от град Гоце Делчев, на 100 км от град Благоевград и на 160 км от град..

публикувано на 24.07.24 в 09:55

Ремонт на Голева детска градина в Банско

 Kметът Стойчо Баненски подписа договор за извършване на цялостен ремонт на Детска градина „Здравец“, филиал ДГ 1(Голева детска градина) в град Банско. Фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка е „Градив 77“ ЕООД.  Общата  стойност на инвестицията е 293 827,52 лв., а средствата са осигурени изцяло от бюджета на община Банско. Срокът за..

публикувано на 24.07.24 в 09:13