Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

12% са ваксинираните срещу коронавирус в Перник

Едва 14 000 жители на област Перник, което се равнява на около 12 процента от населението, е със завършен ваксинационен цикъл, съобщиха от РЗИ. Процесът върви бавно, всички чакат септември, за да се имунизират, включително и учителите.

Въпреки огромните усилия на здравните власти и опитите да убедят хората в ползите от ваксинацията, броят на желаещите е малък. Средно на ден се поставят между 150-200 ваксини, каза изпълняващият длъжността директор на РЗИ д-р Стела Димитрова:

„В началото имаше много желаещи, когато всъщност ние пък нямахме ваксини. След това вече ни заредиха с ваксини, имаме от всички видове, но лека-полека, има, то не е отлив, а намаляване на желаещите, като има дни по-силни, примерно вторник и четвъртък, но предполагам, че тогава точно ваксини правят ОПЛ-тата”, каза д-р Димитрова.

Интерес липсва и сред членовете на секционните избирателни комисии.

„На всички кметове на общините сме изпратили писмо да ни изпратят списъци на желаещите. Единствено от Брезник имаме двама, които са ваксинирани, от Земен имаше един, който дойде само да пита дали имаме ваксина, каза че ще мисли, а от Перник ни изпратиха писмо, че нямат желаещи”.


Вижте още

Задържаха двама мъже в Петрич

Двама мъже са задържани след полицейска акция в Петрич.  След получен сигнал за извършено престъпление против политическите права на гражданите, са предприети полицейски действия от служители от РУ-Петрич.  Вчера те извършили проверка на две жилища в Петрич, обитавани от двама мъже, на 37 и 35 години.  В дома на 35-годишния униформените са..

публикувано на 27.09.22 в 10:47

Жители на Сандански тестват машините за гласуване

В рамките на днешния ден, 27-и септември, жителите на град Сандански имат възможност да тестват машините за гласуване за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 2 октомври 2022 г. Днес, до 12:30 ч. жителите на с. Левуново също ще могат да тестват машините за гласуване. Утре, от 09:00 до 16:30 ч. машината за гласуване..

публикувано на 27.09.22 в 10:25

Мерят безплатно кръвното налягане в Кюстендил

Седмица на отворените врати се провежда в Кюстендил във връзка с отбелязване на тригодишнината от от създаването на "Центъра за патронажна грижа". Основна цел на проекта е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от мобилни интегрирани, здравно-социални..

публикувано на 27.09.22 в 09:54
АРХИВ

Спират тока в Кривия тунел

Днес, от 10 ч. до 14 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в тунел „Кривия“ в Кресненското дефиле, по път I-1 Благоевград – ГКПП Кулата, при км 389, съобщават от АПИ. От Пътната агенция апелират да се   шофира с повишено внимание и съобразена скорост.  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна..

публикувано на 27.09.22 в 09:19

Росен Христов: Не се очаква недостиг на газ, прогнозите са за стабилни доставки през отоплителния сезон

"Не се очаква недостиг на газ. Нашите прогнози са за стабилни доставки през отоплителния сезон и не само, въпросът е в цената, затова водим тези процедури. Работим по диверсификация, в момента са открити няколко търга за втечнен газ, днес смятаме да обявим и търг за тръбен газ, там където съседни държави имат излишни количества", заяви в интервю по БНТ..

публикувано на 27.09.22 в 09:07

Изложба "Есен на пътешественика в музея" ще бъде открита в Благоевград

Изложба "Есен на пътешественика в музея" ще бъде представена в новата многофункционална зала на Регионаленния исторически музей  – Благоевград. Събитието е по повод Световния  ден на туризма и ще започне в  17:30 часа. Изложбата ще доведе в музея професионалните пътешественици и разказвачи от Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма -..

публикувано на 27.09.22 в 07:47

32 нови случая на коронавирус в Благоевград

1127 са новите случаи на коронавирус в България, показват данните на Единния информационен портал. Това са близа 15% от направените 7557 теста за изминалото денонощие.  483 пациенти с Ковид-19 са в болници, като 28 от тях са в интензивни отделения.  6 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.  32 нови случая в Благоевград,..

публикувано на 27.09.22 в 05:13