Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първите шест месеца на годината

4,3 милиона лева приходи от местни данъци в община Дупница

Снимка: Община Дупница

Сравнена със същия период на миналата година, събираемостта е с 650 хил. лв повече. 

От данък МПС са събрани малко над 1 милион лева, от такса битови отпадъци са събрани 1, 7 милиона лева. Приходите от данък недвижими имоти са 746 000 лева. От данък придобиване в общинската хазна са постъпили близо 200 000 лева. 

Таксата за притежаване на куче е общо 2 207 лв, а от лихви и глоби постъпленията са 118 000 лв. Забелязва се тенденция за увеличаване плащанията през ПОС терминал. За първото полугодие те са с около 70 000 лева повече отколкото през миналата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дупница е пред воден режим

“Дупница е пред воден режим”, обяви на пресконференция днес председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.  Водоизточниците от планината са почти пресъхнали, а резервоарите са полупразни заради дългото засушаване.  Нивата на реките Бистрица и Отовица са силно намалели. Горната част на града е включена за водоподаване от язовир Дяково.  От ВиК..

публикувано на 16.07.24 в 17:22

Пътен участък в Перник ще бъде затворен от 17 юли

Ключов пътен участък в Перник ще бъде затворен от 17 юли. Въвежда се временна организация на движение, като промените засягат и автобусните линии с номера 1 и 7. Предстоящите промени се налагат заради започващата подмяна на водопровод и канализационни тръби между бул. „Юрий Гагарин“ и ул. „Стримон“ в кв. „Твърди Ливади“. Строителните дейности са по..

публикувано на 16.07.24 в 15:53

Лятна читалня на открито за децата в Перник

Регионална библиотека "Св. Минков" откри летните си читални на открито за малчуганите от детските градини в Перник. Първата среща на библиотекарите бе с децата от смесената група в ДГ "Родолюбче". Възпитаниците на детското заведение слушаха с интерес "Приключенията на Сърцатко". Двете книжки от поредицата са на младия автор Иван Иванов с творчески..

публикувано на 16.07.24 в 13:10

Над 100 деца се включиха в детската академия за спорт и превенция

Около стотина деца от Кюстендил се включиха през тази година в традиционната детска академия за спорт и превенция, която завърши с тържество сред природата. Програмата за работа с децата е насочена към повишаване на знанията и уменията им за справяне с трудни ситуации – бедствия, аварии, пътна безопасност, оцеляване сред природата, превенция на..

публикувано на 16.07.24 в 12:16

Започва ремонт на зоопарка в Кюстендил

До месец започва ремонт на зоопарка в Кюстендил. За ремонта на зоопарка, който не функционира от няколко години, са осигурени  5,1 милиона лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ремонтът на кюстендилския зоопарк, чакан повече от десетилетие, ще осигури нормални условия за животните. "Надявам се да бъде притегателен..

публикувано на 16.07.24 в 11:48

Продължава борбата с пожарите в Кюстендилско

Продължава гасненето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на селата Коприва, Цървендол и Преколница, община Кюстендил. До снощи пожарът е локализиран на 90 процента, развил се е на площ около 600 дка. В момента има само тлеещи огнища. Днес на терен са три екипа на противопожарната служба и четири - на горското стопанство...

публикувано на 16.07.24 в 11:40

Сандански изпраща плувци - шампиони на Олимпийските игри в Париж

Плувен клуб "Вихрен" с треньор Николай Вакареев изпраща свои представители на Олимпиада 2024. Шампионите Любомир Епитропов и Петър Мицин, с покрития олимпийски норматив за Париж, се присъединяват към четиримата плувци, които ще представят България. Подкрепяйки младите и талантливи надежди в спорта, кметът на община Сандански - Атанас Стоянов им..

публикувано на 16.07.24 в 11:38