Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Депутатите от 46-ото Народно събрание положиха клетва

Автор:

С тържествено заседание се открива 46-ото Народно събрание. Депутатите положиха клетва да спазват законите и да се ръководят от интересите на народа.

Първото заседание беше открито от най-възрастния депутат - Мика Зайкова, избрана от името на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“:

„Работа ни чака много, да се надяваме на здравия разум, конфронтацията е път за никъде“.

Шестте  политически сили в новия парламент ще представят водещите си приоритети.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстват на заседанието, още за първия ден на новия парламент.

Очаква се  президентът Румен Радев да призове политическите сили към отговорност за съставяне на кабинет.


Вижте още

Изплащат възнагражденията на членовете на СИК в Перник

От петък /30 юли/ в Перник започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии. Над 1200 бяха участниците в избирателните комисии на територията на общината на проведените на 11 юли предсрочни парламентарни избори. Над 400 от тях са предоставили своите банкови сметки и средствата ще им бъдат преведени по..

публикувано на 28.07.21 в 18:16

5 пожара на територията на ЮЗДП

5 пожара горяха днес на територията на Югозападното държавно предприятие. Три от тях вече са погасени и локализирани. Това каза за Радио Благоевград директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Единият от тези пожари е на територията на ДГС „Гърмен“ между селата Горно Дряново и Ковачевица. Пожарът там е локализиран, има поставени дежурни, които..

публикувано на 28.07.21 в 17:57

МС удължи извънредната епидемична обстановка до края на август

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на август, реши служебното правителство. Трябва да се запази постигнатият спад в регистрираната заболяемост у нас, а здравната система да се подготви за реакция при евентуална нова пандемична вълна, посочват от пресслужбата на Министерския съвет. От значение е да се подобри информираността за..

публикувано на 28.07.21 в 17:12

Заседава Областният оперативен щаб в Кюстендил

По време на заседание, свикано от областния управител на Кюстендил Александър Пандурски, членовете на Областния оперативен щаб се запознаха с Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. По-важните акценти от Плана, приет с решение на Министерски съвет, представи заместник областният управител Георги Илинов. По време на..

публикувано на 28.07.21 в 16:47

Кампания срещу наркотиците подемат в Петрич

Мащабна кампания срещу наркоманията в община Петрич започва от септември. Това стана ясно на работна среща днес между представители на властите, съобщи за Радио Благоевград кметът Димитър Бръчков. „Идеята ни не е да се направи нещо частично или една кампания, а нещо с надграждане, като това да влезем във всяко едно училище на Община..

публикувано на 28.07.21 в 15:56

Пожар в село Горно Дряново

Кметът на село Горно Дряново, община Гърмен, алармира, че в землището на селото в местността "Ливадар" гори голям пожар.  В социалните мрежи той призова всеки, който има възможност да се включи в гасенето на пожара.  За Радио Благоевград г-н Пингов каза, че за огненото бедствие е съобщено незабавно на РСПБЗН в гр. Гоце Делчев, които пътуват към..

публикувано на 28.07.21 в 15:32

Откриват бюст-паметник на Мара Бунева в Благоевград

Благоевград ще отбележи 118-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание на 2 август. Програмата за събитието включва откриване на бюст-паметник на Мара Бунева в централната градска градина от 17.30 часа. От 18.30 часа  ще бъде отслужена панихида за героите, загинали за вярата и свободата на България. В знак на признателност ще..

публикувано на 28.07.21 в 15:13