Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без вода днес са град Батановци и пернишкият квартал „Бела вода”

Както и селата Черна гора, Лесковец и Ярджиловци

Без вода днес са град Батановци, пернишкият квартал „Бела вода” и селата Черна гора, Лесковец и Ярджиловци, съобщават от ВиК- Перник. Водоподаването е спряно заради наложителни ремонтни дейности на довеждащия водопровод за град Батановци.  

С нарушено водоподаване е и град Радомир. Причината е възникнала голяма авария на Друганския водпровод и аварирал помпен агрегат в ниската зона на града. Екипи работят по отстраняване на авариите. 

След приключване на ремонтите водоподаването ще бъде възстановено.

Вижте още

Изплащат възнагражденията на членовете на СИК в Перник

От петък /30 юли/ в Перник започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии. Над 1200 бяха участниците в избирателните комисии на територията на общината на проведените на 11 юли предсрочни парламентарни избори. Над 400 от тях са предоставили своите банкови сметки и средствата ще им бъдат преведени по..

публикувано на 28.07.21 в 18:16

5 пожара на територията на ЮЗДП

5 пожара горяха днес на територията на Югозападното държавно предприятие. Три от тях вече са погасени и локализирани. Това каза за Радио Благоевград директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Единият от тези пожари е на територията на ДГС „Гърмен“ между селата Горно Дряново и Ковачевица. Пожарът там е локализиран, има поставени дежурни, които..

публикувано на 28.07.21 в 17:57

МС удължи извънредната епидемична обстановка до края на август

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на август, реши служебното правителство. Трябва да се запази постигнатият спад в регистрираната заболяемост у нас, а здравната система да се подготви за реакция при евентуална нова пандемична вълна, посочват от пресслужбата на Министерския съвет. От значение е да се подобри информираността за..

публикувано на 28.07.21 в 17:12

Заседава Областният оперативен щаб в Кюстендил

По време на заседание, свикано от областния управител на Кюстендил Александър Пандурски, членовете на Областния оперативен щаб се запознаха с Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. По-важните акценти от Плана, приет с решение на Министерски съвет, представи заместник областният управител Георги Илинов. По време на..

публикувано на 28.07.21 в 16:47

Кампания срещу наркотиците подемат в Петрич

Мащабна кампания срещу наркоманията в община Петрич започва от септември. Това стана ясно на работна среща днес между представители на властите, съобщи за Радио Благоевград кметът Димитър Бръчков. „Идеята ни не е да се направи нещо частично или една кампания, а нещо с надграждане, като това да влезем във всяко едно училище на Община..

публикувано на 28.07.21 в 15:56

Пожар в село Горно Дряново

Кметът на село Горно Дряново, община Гърмен, алармира, че в землището на селото в местността "Ливадар" гори голям пожар.  В социалните мрежи той призова всеки, който има възможност да се включи в гасенето на пожара.  За Радио Благоевград г-н Пингов каза, че за огненото бедствие е съобщено незабавно на РСПБЗН в гр. Гоце Делчев, които пътуват към..

публикувано на 28.07.21 в 15:32

Откриват бюст-паметник на Мара Бунева в Благоевград

Благоевград ще отбележи 118-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание на 2 август. Програмата за събитието включва откриване на бюст-паметник на Мара Бунева в централната градска градина от 17.30 часа. От 18.30 часа  ще бъде отслужена панихида за героите, загинали за вярата и свободата на България. В знак на признателност ще..

публикувано на 28.07.21 в 15:13