Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ФК “Пирин“ – реализъм и самочувствие

Три дни преди старта на „Пирин“ в новия сезон на Първа футболна лига, главният мениджър Уорън Фийни и един от най-класните играчи отбора  – Станислав Манолев, дадоха пресконференция за медиите. По отношение на поставените пред отбора цели Фийни е реалист и прагматик:

„Трудно е в Първа лига да се поставят някакви по-конкретни цели, защото в групата има много силни отбори с качествени състави. Аз и миналият сезон казвах, че в „Пирин“ са похарчени пари, но за привличането на стойностни футболисти и за да има качество вместо количество в нашия състав. това е много важно и ни помага сега, в елита, да бъдем равностойни на по-голямата част от отборите. Да, има наистина големи отбори с богати състави. Но аз не се интересувам толкова от това какво представляват те, а по-скоро от това какво ще покажем ние на терена и какво ще демонстрираме като игра и като цялостно представяне в Първа лига. С „Ботев“(Пд) мачът, при всички  положения, ще бъде труден. Всеки един мач в елита, впрочем, се очаква да бъде труден за нас. Но ние не се интересуваме толкова от съперника ни. Знаем, че разполага с добри ,финансово са стабилни, подсилили са се с нови двама футболисти. За нас най-важното е ние как ще играем срещу „Ботев“.

Колкото до отсъствието от отбора на Александър Дюлгеров, не бива много да се притесняваме, защото имаме един фантастичен  десен бек, който може да покрие отсъствието на Дюлгеров – това е Станислав Манолев. Казано на шега ,колкото по-стар става, толкова е по-добър“

Днешните новини за състоянието на Александър Дюлгеров са доста по-добри  от онова, което очаквахме в началото. Това е позитивното, но като цяло „Пирин“ има достатъчно добри играчи, които да играят на мястото на контузените.

Заради контузия ще отсъства и капитанът на отбора  Николай Бодуров. Той стана щастлив баща – роди му се втора дъщеря ,която ще носи красивото име Велизара. Да му е честита и да го радва!

Станислав Манолев, провокиран от шеговит журналистически въпрос ще взима ли „Пирин“ в новия сезон купата, отговори също с чувство за хумор:“ Не само купата, всичко ще вземем“. А след това, с нужния реализъм, но и с основателно самочувствие, добави:

„Направихме една доста добра подготовка –  с доста контроли, доста тренировки. Готови сме 100 % да влезем в сезона. За мача с „Ботев“(Пловдив) –  те привлякоха доста нови момчета, не ги познаваме, не сме ги гледали. Да ви кажа честно –  не ни интересуват. Всичко си зависи от нас. Така че в Пловдив срещу „Ботев“ излизаме за победа. „Пирин“ няма да играе като нова, а като завърнал се в елита тим. „Пирин“ е отбор с традиции, дълги години беше в „А“ група. Предните години имаше доста финансови проблеми и това бе причина за сътресенията. Но сега има финансова стабилност  и очаквам  отборът да се класира до пето-шесто място.“


 

   


Вижте още

Изплащат възнагражденията на членовете на СИК в Перник

От петък /30 юли/ в Перник започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии. Над 1200 бяха участниците в избирателните комисии на територията на общината на проведените на 11 юли предсрочни парламентарни избори. Над 400 от тях са предоставили своите банкови сметки и средствата ще им бъдат преведени по..

публикувано на 28.07.21 в 18:16

5 пожара на територията на ЮЗДП

5 пожара горяха днес на територията на Югозападното държавно предприятие. Три от тях вече са погасени и локализирани. Това каза за Радио Благоевград директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. Единият от тези пожари е на територията на ДГС „Гърмен“ между селата Горно Дряново и Ковачевица. Пожарът там е локализиран, има поставени дежурни, които..

публикувано на 28.07.21 в 17:57

МС удължи извънредната епидемична обстановка до края на август

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на август, реши служебното правителство. Трябва да се запази постигнатият спад в регистрираната заболяемост у нас, а здравната система да се подготви за реакция при евентуална нова пандемична вълна, посочват от пресслужбата на Министерския съвет. От значение е да се подобри информираността за..

публикувано на 28.07.21 в 17:12

Заседава Областният оперативен щаб в Кюстендил

По време на заседание, свикано от областния управител на Кюстендил Александър Пандурски, членовете на Областния оперативен щаб се запознаха с Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2. По-важните акценти от Плана, приет с решение на Министерски съвет, представи заместник областният управител Георги Илинов. По време на..

публикувано на 28.07.21 в 16:47

Кампания срещу наркотиците подемат в Петрич

Мащабна кампания срещу наркоманията в община Петрич започва от септември. Това стана ясно на работна среща днес между представители на властите, съобщи за Радио Благоевград кметът Димитър Бръчков. „Идеята ни не е да се направи нещо частично или една кампания, а нещо с надграждане, като това да влезем във всяко едно училище на Община..

публикувано на 28.07.21 в 15:56

Пожар в село Горно Дряново

Кметът на село Горно Дряново, община Гърмен, алармира, че в землището на селото в местността "Ливадар" гори голям пожар.  В социалните мрежи той призова всеки, който има възможност да се включи в гасенето на пожара.  За Радио Благоевград г-н Пингов каза, че за огненото бедствие е съобщено незабавно на РСПБЗН в гр. Гоце Делчев, които пътуват към..

публикувано на 28.07.21 в 15:32

Откриват бюст-паметник на Мара Бунева в Благоевград

Благоевград ще отбележи 118-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание на 2 август. Програмата за събитието включва откриване на бюст-паметник на Мара Бунева в централната градска градина от 17.30 часа. От 18.30 часа  ще бъде отслужена панихида за героите, загинали за вярата и свободата на България. В знак на признателност ще..

публикувано на 28.07.21 в 15:13