Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Огнеборци дежурят в района на пожара в Кресна

Екип от огнеборци в момента дежурят на мястото на изгорелите в неделя складове в град Кресна. Ситуацията е овладяна, увери кметът Николай Георгиев, но все още екип на пожарната извършва оглед на място.

 На места все още има пушек, но няма опасност от разразяването на нов пожар. 

Кметът каза, че тепърва ще се изясняват причините, довели до избухването на огнената стихия. 

Застрахователи ще установяват размера на щетите. По предварителни данни те възлизат на над 500 хил. лв.

Пожарната и полицията продължават работа. 

Вижте още
Заповед № РД 15-304/17.09.2021 г.

Ограничава се движението на основен път Белица-Семково

Със заповед на кмета на община Белица от 18.09.2021 г. до 20.09.2021 г., в дните събота, неделя и понеделник – основен път Белица-Семково ще бъде затворен за преминаване на МПС от 9.00 ч. до 17.00 ч.

публикувано на 17.09.21 в 22:25

Остатъчни огнища продължават да горят при пожара край Разлог

Продължават да горят остатъчни огнища при пожара в местността „Бетоловото“ край Разлог. Това съобщи преди минутиза Радио Благоевград, директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. „Ситуацията е под контрол, няма опасност“, уточни Дамянов. Пожарът е локализиран, направени са просеки. Горски служители и пожарникари гасят на място остатъчните огнища,..

публикувано на 17.09.21 в 16:48

Историческият музей в Разлог гостува в Пловдив

В Регионален етнографски музей – Пловдив бе открита гостуващата изложба: ,,Магията на разложката запеска“ на Исторически музей – Разлог.   В нея са подбрани най-ценните и красиви шевици от 19-ти и началото на 20-ти век, избродирани върху женските ризи (кошули) и носии от Разложкия край. Колекцията заема едно от водещите места във фонда на Исторически..

публикувано на 17.09.21 в 13:52

Радослав Тасков: Възстановеният диалог с кметския екип провокира зловредни слухове

Синята зона в Благоевград остава в настоящите си параметри. Местните общински съветници не приеха предложението на Кирил Илиев от ГЕРБ за ново форматиране на участъците. Това стана по време на редовното заседание на Общински съвет – Благоевград. В дневния ред на сесията се разгледаха и предложения, свързани със социалната политика и няколко..

публикувано на 17.09.21 в 13:26

Цял клас под карантина в Дупница

Паралелка 8 клас от Гимназията по облекло в Дупница е под карантина. В класа учат 26 осмокласници. Те преминаха на дистанционно обучение в електронна среда само ден след откриването на новата учебна година. Причината е положителна проба за ковид на ученик, който е присъствал на първия учебен ден. Карантината ще продължи 10 дни, считано от..

публикувано на 17.09.21 в 13:24

ЮЗДП: Осигурени са дърва за огрев за домакинствата

4873 домакинства в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Пазарджик вече са осигурили отоплението си за зимата. До края на август са закупени 35 846 пространствени кубически метра дърва за огрев от териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Най-силно е търсенето в района на „ДГС Елин Пелин”, където традиционно..

публикувано на 17.09.21 в 11:57

Растения от рода на конопа откриха в Радомирско

Растения от рода на конопа са открити при акция на полицията в Радомирско. Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Перник претърсили гориста местност в радомирското село Стефаново.  Открити са 195 растения от рода на конопа с височина до 2,5 метра. На място са задържани двама перничани на 27 и 28 години. Мъжете..

публикувано на 17.09.21 в 10:33