Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Банско възстановява приемните часове на ръководството

От началото на месец юли са възстановени приемните часове на ръководството на Община Банско.

От 14.00 до 16 часа всяка сряда гражданите могат, след предварително записване, да се срещнат в общинската администрация с кмета Иван Кадев, заместниците му – Стойчо Баненски, Сашка Въчкова и Костадин Атанасов, административния секретар Иван Докторов и главния архитект Николай Николов.

За удобство на жителите от съставните села на общината, кметът Иван Кадев организира изнесени приемни във всяко от тях. Всяка първа сряда на месеца, преди обяд, жителите на селата Кремен, Места и Обидим могат да се срещнат и разговарят с него в кметствата. Приемните в кметствата на Гостун, Филипово и Осеново са всеки първи четвъртък на месеца, до обяд.


Вижте още

Регионалният музей в Благоевград и читалището със съвместна инициатива

В Регионалния исторически музей в Благоевград този вечер отбелязват Европейската нощ в музеите, Европейските дни в наследството, 155 години НЧ „Никола Вапцаров“ и 19-ата традиционна среща на старите джумайски родове. В залите на музея са изложени две изложби: „Ковьорът - мода, естетичност и практичност“ и „155 години Народно читалище„ Никола..

публикувано на 25.09.21 в 18:56

Катастрофа в Кресненското дефиле

Двама мъже са пострадали при ПТП на ПП 1 Е-79 в района на разклона за село Брежани.  Около 17:27 часа днес е получен сигнал за ПТП . По първоначална информация, лек автомобил "Рено" е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в микробус "ФордТранзит". Пострадали са водачът на микробуса и пътник в него, които са транспортирани за уточняване..

публикувано на 25.09.21 в 18:44

Радослав Митрев ще е говорител на РИК - Благоевград

Днес се проведе първото заседание на РИК, приветствие отправи Областният управител Николай Шушков, като пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация. Също така изтъкна, че едновременното провеждане на избори за Президент и Вицепрезидент на Републиката, както и избори за 47 Народно събрание се..

публикувано на 25.09.21 в 16:17

20% от населението на област Кюстендил е преброено електронно

До 24 септември към 7 часа близо 20% от населението на област Кюстендил е самопреброено електронно.  Преброителите, които посещават домакинствата по домовете, попълват хартиена преброителна карта за лицата, непреброени с електронен въпросник, както и карта за всички жилищни сгради. В електронната карта не е включен раздел „сграда“ с въпроси за нея...

публикувано на 25.09.21 в 15:46

Земеделска професионална гимназия в Сандански с нова придобивка

Директорът на ЗПГ "Климент Тимирязев" - Емил Терзийски и кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, откриха поредната нова придобивка за училището - нов фитнес център, част от учебния възстановителен център, в който учениците ще провеждат учебни часове по Лечебна физкултура. Фитнесът е оборудван със съвременни фитнес уреди и предоставя отлични..

публикувано на 25.09.21 в 15:06

В Перник събират опасните битови отпадъци

За втори път тази година, мобилният събирателен пункт за опасни битови отпадъци от домакинствата ще бъде в Перник. В понеделник жителите на общината могат да предават безплатно генерираните в домакинството опасни отпадъци. При предходната кампания - на 16 април, перничани са предали общо 429 кг опасни отпадъци като лекарства с изтекъл срок..

публикувано на 25.09.21 в 12:47

Богата програма в Благоевград в Европейските дни на наследството

Последната септемврийска събота на 2021 г. ще обедини в една богата програма в Благоевград  Европейските дни на наследството и Европейската нощ на музеите. Събитието ще отбележи и една годишнина - 155 години Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ – Благоевград, както и 19-ата традиционна среща на старите джумайски родове...

публикувано на 25.09.21 в 07:46