Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

19- годишен младеж е привлечен като обвиняем за пет престъпления

19- годишен младеж е привлечен като обвиняем за пет престъпления от общ характер, съобщиха от Районна прокуратура- Перник.  

Той е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление. Внесено е искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На 28 юли, шофирайки лек автомобил, младият мъж нарушил правилата на движение и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили. След произшествието, за да осуети извършването на полицейска проверка, избягал. Наред с това, обвиняемият причинил и лека телесна повреда на полицейски служител, като извършил и непристойни действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. 

В хода на досъдебното производство са събрани и данни, че задържаният е управлявал лекия автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.


Вижте още

Регионалният музей в Благоевград и читалището със съвместна инициатива

В Регионалния исторически музей в Благоевград този вечер отбелязват Европейската нощ в музеите, Европейските дни в наследството, 155 години НЧ „Никола Вапцаров“ и 19-ата традиционна среща на старите джумайски родове. В залите на музея са изложени две изложби: „Ковьорът - мода, естетичност и практичност“ и „155 години Народно читалище„ Никола..

публикувано на 25.09.21 в 18:56

Катастрофа в Кресненското дефиле

Двама мъже са пострадали при ПТП на ПП 1 Е-79 в района на разклона за село Брежани.  Около 17:27 часа днес е получен сигнал за ПТП . По първоначална информация, лек автомобил "Рено" е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил в микробус "ФордТранзит". Пострадали са водачът на микробуса и пътник в него, които са транспортирани за уточняване..

публикувано на 25.09.21 в 18:44

Радослав Митрев ще е говорител на РИК - Благоевград

Днес се проведе първото заседание на РИК, приветствие отправи Областният управител Николай Шушков, като пожела ползотворна работа и се ангажира с пълно съдействие от страна на Областна администрация. Също така изтъкна, че едновременното провеждане на избори за Президент и Вицепрезидент на Републиката, както и избори за 47 Народно събрание се..

публикувано на 25.09.21 в 16:17

20% от населението на област Кюстендил е преброено електронно

До 24 септември към 7 часа близо 20% от населението на област Кюстендил е самопреброено електронно.  Преброителите, които посещават домакинствата по домовете, попълват хартиена преброителна карта за лицата, непреброени с електронен въпросник, както и карта за всички жилищни сгради. В електронната карта не е включен раздел „сграда“ с въпроси за нея...

публикувано на 25.09.21 в 15:46

Земеделска професионална гимназия в Сандански с нова придобивка

Директорът на ЗПГ "Климент Тимирязев" - Емил Терзийски и кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, откриха поредната нова придобивка за училището - нов фитнес център, част от учебния възстановителен център, в който учениците ще провеждат учебни часове по Лечебна физкултура. Фитнесът е оборудван със съвременни фитнес уреди и предоставя отлични..

публикувано на 25.09.21 в 15:06

В Перник събират опасните битови отпадъци

За втори път тази година, мобилният събирателен пункт за опасни битови отпадъци от домакинствата ще бъде в Перник. В понеделник жителите на общината могат да предават безплатно генерираните в домакинството опасни отпадъци. При предходната кампания - на 16 април, перничани са предали общо 429 кг опасни отпадъци като лекарства с изтекъл срок..

публикувано на 25.09.21 в 12:47

Богата програма в Благоевград в Европейските дни на наследството

Последната септемврийска събота на 2021 г. ще обедини в една богата програма в Благоевград  Европейските дни на наследството и Европейската нощ на музеите. Събитието ще отбележи и една годишнина - 155 години Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ – Благоевград, както и 19-ата традиционна среща на старите джумайски родове...

публикувано на 25.09.21 в 07:46