Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден продължава потушаването на пожара край село Беренде

Трети ден продължава потушаването на горския пожар край земенското село Беренде. Очаква се огънят да бъде угасен до края на деня, каза директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник комисар Борис Борисов. 

Теренът е трудно достъпен, а вятърът допълнително затрудни работата на огнеборците. Няма пострадали къщи и хора при пожара. Изгорели са само стари и необитаеми постройки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Благоевград: Над 4 хиляди домакинства сменят печките на твърдо гориво с климатици

15 заявления за подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление, са подадени до този момент в администрацията на Община Благоевград. От реализирането на проекта, свързан с подобряване качеството на въздуха на територията на общината, могат да се възползват над 4 хил. домакинства. Днес бе представен..

публикувано на 29.07.24 в 17:56

Повишено внимание по пътя Симитли- Благоевград

Временно движението по път I-1 Симитли - Благоевград при км 370, в посока Благоевград се осъществява с повишено внимание поради почистване на пясък  от пътя. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 29.07.24 в 17:33

За първи път в Разлог и региона - лято с ретро теснолинейка

За първи път любителите на планинските приключения и разходки с родопската теснолинейка ще имат възможността да се насладят на нещо ново и различно - планинско пътешествие с ретро влак, композиран от исторически вагони от 1926 година, от 1941 година и 1970-те години. Родопската ретро теснолинейка по направление – Добринище-Банско- Разлог –..

публикувано на 29.07.24 в 15:29

Премиерът Главчев провери защо има тапи на ГКПП Кулата

Мерки за по-бързото преминаване на транспортни средства през ГКПП-Кулата обсъдиха министър-председателят Димитър Главчев и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с представители на граничните власти. Те посетиха района, за да проверят трафика през българо-гръцката граница. Премиерът бе категоричен, че са необходими временни мерки,..

публикувано на 29.07.24 в 15:23

Показват скритите съкровища на Пирин във фотоизложба

Фотоизложбата “ Завръщане в миналото”  на художника-фотограф  Христина Клечерова от Добринище  ще бъде открита на 3-ти август, в 18:00 ч., на центъра на града. Нейните фотоси ще покажат скритите съкровища на Пирин, ще  потопят посетителите в магията на миналото и в света на българския фолклор. На фотоизложбата ще бъдат показани..

публикувано на 29.07.24 в 14:52

Изпратиха продукцията от Брезнишко за пострадалите при пожарите

От тази сутрин са създадени изнесени работни места в районите, засегнати от пожарите, за да се улеснят пострадалите земеделски производители при подаването на заявления и да не се налага да ходят до областните дирекции по земеделие. Това съобщи в брезнишкото село Слаковци министърът на земеделието и храните Георги Тахов. Министърът заяви, че миналата..

публикувано на 29.07.24 в 14:37

Два френски самолета ще гасят пожара в планина Славянка

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета, обяви премиерът Димитър Главчев, който заедно с вътрешният министър Калин Стоянов пристигнаха в село Петрово, където работи и кризисният щаб. Днес гасенето на пожара на българска територия, който е засегнал над 70 декара площ на няколко места по..

публикувано на 29.07.24 в 14:17