Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агенцията по заетостта приема заявления от работодатели по мярката 60/40

От днес Агенцията по заетостта приема заявления от работодатели по удължената до края на годината мярка за запазване на заетостта, известна като "60 на 40".

Условията за получаване на подкрепа през периода август - декември тази година са аналогични на тези, които се прилагаха за предходните месеци юни и юли. 

Компенсация от 60 процента от дохода и осигурителните вноски на всяко заето лице се изплаща за предприятия със спад на приходите от продажби през месеца, за който се предоставя подкрепата спрямо същия месец от 2019 година.

Подкрепа в размер на 50 на сто се предоставя за работещите в предприятия със спад в продажбите не по-малко от 30 на сто през сравняваните периоди. 

За месеците август и септември подаването на документите ще бъде допустимо до края на този месец.

За месец октомври ще се кандидатства през ноември, а за месец ноември - до 10 декември. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Благоевград посрещна ученици от Молдова и Украйна

Кметът Методи Байкушев посрещна ученици от Молдова и Украйна с български произход, пристигнали в Благоевград за участие в летен лагер, организиран от Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Югозападен университет „Неофит Рилски“. По време на визитата младежите бяха придружени от Лилия Сарсаман, началник на управление на образованието в..

публикувано на 19.07.24 в 10:04

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 09:50

6,5% от жителите на община Дупница са безработни

6,5% или 945 души от икономически активното население на община Дупница са били регистрирани в Бюрото по труда към края на юни. В община Бобов дол равнището на безработица е 6,3%, в Сапарева баня – 5,4%, в Рила – 7,2%, в Кочериново – 6,4% и в Бобошево – 7%. Броят на новорегистрираните безработни през юни в шестте общини е 229. Работа са..

публикувано на 19.07.24 в 09:26

Общинският съвет в Дупница заседава и днес

На вчерашната сесия времето не достигна за целия дневен ред. За гласуване днес останаха сделки с общински имоти, както и отдаване под наем на училищната столова в село Яхиново. Съветниците ще обсъдят и разсрочването на кредита от фонд ФЛАГ за следващите 6 години. Целта е икономия на средства, за да се изплатят последните заплати във ВиК – Дупница...

публикувано на 19.07.24 в 09:22
Първите три когенератори бяха пуснати в експлоатация през ноември м.г.

„Топлофикация Перник” строи втора когенераторна инсталация

„Топлофикация Перник” вече има разрешително за строителство на втора когенераторна инсталация. Избран е изпълнител за строежа на халето и последващото монтиране на новите  съоръжения. Изграждането на новата когенерация е поредната стъпка от плана за енергийна трансформация на дружеството. Около 7 милиона лева без ДДС ще бъдат инвестирани само в..

публикувано на 19.07.24 в 09:17

Радев обявява кога ще връчи мандата

Президентът Румен Радев ще обяви кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които вече обявиха, че веднага ще го върнат неизпълнен. Парламентарната рулетка ще се завърти за втори път с предизвестен край. В началото на седмицата..

публикувано на 19.07.24 в 09:10

Опасни жеги и валежи с гръмотевици

Оранжев код за високи температури и обилни валежи с гръмотевици е в сила днес за 6 области.  Това са областите Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където има и опасност от градушки, обявиха от НИМХ. С изключение на област София и област Перник - в останалите области от страна е обявен жълт код за горещини и интензивни дъждове,..

публикувано на 19.07.24 в 09:06