Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

127 кандидати за народни представители влизат в битката за гласовете на перничани

Снимка: Ани Петрова

127 кандидати за народни представители влизат в битката за гласовете на перничани. Те ще се борят за четири мандата на предстоящите предсрочни парламентарни избори. 

Партиите и коалициите от 46-ото Народно събрание запазват водачите си и за предстоящия вот.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев за трети път оглавява листата на ГЕРБ-СДС, а начело на листата на коалиция „БСП за България”, също за трети път, е Стоян Мирчев.

Станислав Балабанов е водач на листата на „Има такъв народ”, Зорница Стратиева – на „Демократична България – обединение”, Сузана Теофилова – на „Изправи се, БГ! Ние идваме”, а Александър Несторов – на ДПС.

Юристът Никола Минчев води листата на „Продължаваме промяната”.

Сред по-известните имена са още бившият зам.-министър на труда Султанка Петрова, която оглавява листата на ВМРО – Българско национално движение, Боян Станков-Расате – начело на листата на "Български национален съюз – Нова демокрация", националният лидер на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, който е втори в листата на ГЕРБ-СДС и многократният рали шампион на България Димитър Илиев, който е четвърти в листата на коалиция "Продължаваме промяната".

27 партии и коалиции са регистрирани за вота в Перник.


Вижте още

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ бяха представени два нови документални сборника на Комисията по досиетата

Правно-историческият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе домакин на публична дискусия и представяне на сборниците: „Държавна сигурност и земеделците (1944-1991)“ и „Държавна сигурност и анархистите в България (1944-1991)“. Дискусията бе предавана на живо в YouTube канала на университета. Модератор на срещата беше проф...

публикувано на 27.10.21 в 16:12

Кметът на Благоевград с индивидуални срещи с кметове и кметски наместници

През следващата седмица в малките населени места в община Благоевград ще бъдат доставени необходимите количества сол за насипване на заледени пътища през зимния сезон. Това стана ясно на среща днес, проведена между секретаря на Общината Дейвид Арабаджиев, директора на Дирекция „Административно обслужване“ Бойко Начев, кметове и кметски..

публикувано на 27.10.21 в 15:09

Учениците в община Петрич преминават към онлайн обучение

Поради достигната заболеваемост над 750 души на 100 000 население в община Петрич се преустановяват изцяло присъствените учебни занятия. Учениците преминават в обучение от разстояние в електронна среда за период от една седмица – от 28 октомври до 3 ноември. Четири са общините в област Благоевград, в които учениците ще се обучават изцяло в..

публикувано на 27.10.21 в 14:40

Нови контейнери за битови и строителни отпадъци в Петрич

Община Петрич поръча 6 нови контейнера за битови и строителни отпадъци. Те са с вместимост по 4 кубични метра. Три от тях бяха поставени на критични точки в двата ромски квартала на Петрич – един в бившия стопански двор и два под бетоновия център. Тези контейнери ще бъдат само за битови отпадъци, а целта е да се намали изхвърлянето извън съдовете..

публикувано на 27.10.21 в 13:42
В Covid зоната пациентите се приемат без направление от личен лекар

Легловият фонд в Белодробната болница в Перник е изчерпан

39 пациенти с COVID-19 и шестима с хронични белодробни заболявания се лекуват в момента в здравното заведение. Две стаи са определени като буферни зони, в които болни чакат за потвърждение на диагнозата.  Обстановката е изключително динамична. 40 са леглата, които са предназначени за COVID пациенти, като те са заети почти на 100 процента. Възможност за..

публикувано на 27.10.21 в 13:18

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии избра Милен Митев за генерален директор на Българското национално радио. За Митев дадоха гласа си четирима от членовете на СЕМ – председателката на съвета Бетина Жотева, Галина Георгиева, Соня Момчилова и София Владимирова. Розита Еленова се въздържа. Основните аргументи на четиримата членове на СЕМ, подкрепили Митев, бяха,..

публикувано на 27.10.21 в 13:05

Хотелиери и ресторантьори излизат на протест

Асоциации на заведенията, туристическият бранш и ритейл центровете организират национален протест в четвъртък, 28 октомври. Те се обявяват срещу COVID мерките на служебното правителство и конкретно срещу въвеждането на „зеления“ сертификат, като го определят за дискриминационен.  В Благоевград представители на бранша ще протестират в 15:00 часа..

публикувано на 27.10.21 в 12:00