Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кацаров: COVID сертификат влиза в сила от 00:00 часа на 21 октомври

Стойчо Кацаров
Снимка: БГНЕС

COVID сертификат влиза в сила у нас от 00:00 часа на 21 октомври. Това съобщи служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, цитиран от БГНЕС.

Сертификатът, наречен „зелен“ – за завършен цикъл на ваксинация, преболедуване на COVID-19 или отрицателен PCR тест до 72 часа или антигенен тест до 48 часа е валиден за всички кина, театри, циркови представления, концерти, фитнес центрове, магазини тип мол и магазини над 300 кв. м., хотелите, басейните.

Преустановяват се посещенията в болниците. Всички служители на старческите домове трябва да имат също зелен сертификат.

Мерките за учениците ще бъдат преразглеждани по общини, а не на национално ниво.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва изплащането на пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията за безработица ще бъдат изплатени на 15 август, посочват още от НОИ.

публикувано на 07.08.24 в 09:28

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава потушаването на пожарите в различни райони на страната. В сила остава бедственото положение в общините Харманли и Тополовград, заради пожара в района на село Черепово в Сакар планина. Няма опасност за населени места в района. Голям пожар в с. Черепово, бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград Над 160 пожарникари,..

публикувано на 07.08.24 в 09:27

МС приема проектопостановление за минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност

Министерският съвет ще приеме проект на Постановление за определяне на минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност. Очаква се да бъде решено и страната ни да отпусне близо 35 хиляди лева за възстановяване на разрушената телекомуникационна инфраструктура в Украйна. Това ще стане чрез предоставяне на доброволна вноска към Специалния..

публикувано на 07.08.24 в 09:25

Над 20 точки в предварителната програма на депутатите за тази седмица

1 точки фигурират в предварителната програма за работата на парламента през тази седмица. Окончателно тя ще бъде приета в пленарната зала. Сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене е този за въвеждане на еврото в България, предаде репортер на БНР. Като първа точка в проектопрограмата за тази седмица фигурира предложеното..

публикувано на 07.08.24 в 09:24

Слънчева сряда

Днес ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който постепенно ще се ориентира от север-североизток.  Максималните температури ще са между 29° и 34°.

публикувано на 07.08.24 в 07:20

Петко Ангелов-ЮЗДП:Проблем създават огнищата от гръцкия дял на Славянка, които се развиват в западна посока

„Към този час на деня пожарът на западния фронт в планината Славянка е почти утихнал. Служители на Югозападното държавно предприятие, пожарникари, и военнослужещи опазват периметъра  той да не се развива извън направените полоси“ – каза за Радио Благоевград Петко Ангелов, началник отдел "Опазване на горските територии" в Югозападното държавно..

публикувано на 06.08.24 в 18:27

Информация за пожара на българо-гръцката граница

Продължава активността на пожара от изток. Работи се за овладяване на новото огнище от запад в гръцка територия и недопускането му в територията на България. Личен състав на терен - 120 души. Два булдозера и два багера изграждат просеки. Пожарните коли на място са 10. От сутринта до този момент испанските самолети са направили по 6 курса и продължават..

публикувано на 06.08.24 в 17:14