Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Легловият фонд в Белодробната болница в Перник е изчерпан

В Covid зоната пациентите се приемат без направление от личен лекар
Снимка: Кирил Фалин, БНР

39 пациенти с COVID-19 и шестима с хронични белодробни заболявания се лекуват в момента в здравното заведение. Две стаи са определени като буферни зони, в които болни чакат за потвърждение на диагнозата. Обстановката е изключително динамична. 40 са леглата, които са предназначени за COVID пациенти, като те са заети почти на 100 процента. Възможност за откриване на нови легла на теория има, но проблемът е, че няма персонал, който да обслужва болните, каза управителят д-р Величка Кадийска. Заболяването протича по-тежко и продължава по-дълго. Има пациент, който е приет на 4 октомври и още не е изписан. Болните са на различна възраст, като от преминалите досега пациенти само двама са били ваксинирани. Заболеваемостта в региона не спира да расте. 136 са новите случаи за последното денонощие. Активно болните към момента са 1438. Освен в белодробната болница пациенти от COVID-19 в Перник се лекуват и в МБАЛ „Рахила Ангелова”. По данни на РЗИ от тази сутрин там все още има свободни легла. Пациент с вируса се лекува и в частната кардиологична болница „ Св. Георги”.


Вижте още

В Кюстендил задържаха шофьор с 2,5 промила алкохол

33-годишен мъж от София е задържан от полицията в Кюстендил снощи за управление на МПС след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 2,0 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

публикувано на 30.11.21 в 10:41

Снегът изненада перничани

Много перничани, които работят в София, не успяха тази сутрин да стигнат до работните си места, други закъсняха с около час и половина заради падналия сняг.  Огромни задръствания се образуваха по вътрешно-градската и външната магистрала в Перник заради закъсал на снега ТИР на пътя за София. Задръстванията затрудниха и работата на снегорините, и в някои..

публикувано на 30.11.21 в 10:40

Кметът на село Горно Дряново с кампания за чистота

Кметът на село Горно Дряново, община Гърмен, Ибрахим Пингов организира активна кампания за опазване на чистотата в населеното място. В серия от постове в социалните мрежи придружени със снимки, той показва „лошите примери“ – изхвърляне на НЕ битови отпадъци, храна и други в контейнерите, оставяне до тях на торби с отпадъци, които се разпиляват и не..

публикувано на 30.11.21 в 10:15

Запалват коледните светлини в Разлог на осми декември

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев ще запали светлините на коледното дърво в центъра на града на 8-ми декември. Заедно с коледното дърво, празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на..

публикувано на 30.11.21 в 10:04

Виртуален ПОС терминал за плащане на данъците в община Гоце Делчев

Данъчнозадължените лица за местни данъци и такси към община Гоце Делчев могат да заплатят задълженията си с виртуален ПОС терминал.  Услугата е достъпна през сайта на община Гоце Делчев, меню Местни данъци и такси, през линка, насочващ към електронното досие на всеки един потребител.  След визуализация на задълженията и тяхното маркиране, плащането се..

публикувано на 30.11.21 в 10:00

55 снегорина чистят на територията на област Перник

55 снегорина чистят републиканската пътна мрежа и автомагистрала „Струма” на територията на област Перник. Това съобщи директорът на Областно пътно управление в Перник, Емилия Ваклинова. Машините са на терен от 4 часа сутринта. По думите на Ваклинова пътищата са проходими при зимни условия. Закъсала заради гумите гондола е затруднявала..

публикувано на 30.11.21 в 09:54

521 на 100 хиляди е заболеваемостта от коронавирус в област Благоевград

154 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград. Заболеваемостта е 521 на 100 000 души за 14 дни. Броят на заетите легла в болниците за неусложнени случаи са 264, а за интензивно лечение са 20. Свободните легла за неусложнени случаи в лечебните заведения са 160, а за интензивни са 7. Към днешна дата под домашна каратнина..

публикувано на 30.11.21 в 09:45