Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Снегът изненада перничани

Снимка: БГНЕС

Много перничани, които работят в София, не успяха тази сутрин да стигнат до работните си места, други закъсняха с около час и половина заради падналия сняг. Огромни задръствания се образуваха по вътрешно-градската и външната магистрала в Перник заради закъсал на снега ТИР на пътя за София. Задръстванията затрудниха и работата на снегорините, и в някои райони на града машините започнаха да чистят по-късно. 

Освен проблеми по пътищата, снегът доведе и до спиране на електрозахранването в отделни селища в общината. Високата част на кв. „Църква” в Перник и началото на село Студена бяха останали без ток заради прегоряла мостова връзка на електропровода, но към момента електрозахранването е възстановено. Аварии има в селата Драгичево и Големо Бучино. Очаква се до два часа електрозахранването да бъде възстановено.


Вижте още

Община Сандански връчи призове „Подари надежда“

С уважение и признание към доброто дело бяха наградени носителите на доброто.  За своята бърза реакция и решителност, спасили човешки живот, призът „ПОДАРИ НАДЕЖДА“, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, връчи на мл. сержант Атанас Секулов. Скромен, достоен, възпитан и трудолюбив! Патриот и родолюбец по душа. Така, носителят на надеждата бе..

публикувано на 27.01.22 в 06:48

Съветниците в Кюстендил ще заседават онлайн

Общинският съвет в Кюстендил ще проведе онлайн заседание на 27 януари.   В предварителния дневен ред са включени девет докладни записки. Заседанието ще е неприсъствено, от разстояние.   Съветниците трябва да гласуват актуализирана общинска програма за управление на отпадъците на територията на община Кюстендил за периода 2021–2028 година, както и..

публикувано на 27.01.22 в 06:29

406 нови случаи на COVID-19 в област Благоевград

9 916 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 26 процента от направените 37 587 теста.  70 са починалите за последните 24 часа, като 85 на сто от тях не са били със завършен ваксинационен курс.  Новите пациенти в болница са 624, като над 83 процента от тях не са ваксинирани. Хората,..

публикувано на 27.01.22 в 06:22

Облачно с температури да 7 градуса

Преди обед над по-голямата част от страната ще е облачно, но почти без валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните – между 2° и 7.

публикувано на 27.01.22 в 06:17

Въвеждат допълнителни противоепидемични мерки в област Кюстендил

От 28 януари в област Кюстендил влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Това решиха на днешното заседание членовете на Областния оперативен щаб. Заседанието бе свикано от областния управител Катя Димитрова, в него се включи и нейният заместник Любомир Терзийски. За новите мерки предстои издаване на заповед на РЗИ – Кюстендил,..

публикувано на 26.01.22 в 18:26

Режим на осветление на уличните лампи в Община Трън

Уличните лампи в трънските села светят само от 18 до 23 часа, каза кметът на Трън Цветислава Цветковав. Режимът е въведен заради скъпия ток. Община Трън е една от най- големите по площ в страната. На нейната територия има 51 села, в които живеят основно възрастни хора. Община Трън няма възможност да обслужва високите сметки за ток, каза кметът Цветислава..

публикувано на 26.01.22 в 16:26

Опит за кражба на бюст-паметника на Христо Ботев в Благоевград

Неизвестни към момента лица са направили опит да откраднат бюст-паметника на българския революционер и поет Христо Ботев, намиращ се на пл. „Народни будители“ при Регионалния исторически музей - Благоевград. Установено е, че бронзовата фигура е изместена от постамента, като първоначалният оглед показва, че вероятно тя е била захваната със..

публикувано на 26.01.22 в 16:14
Подкасти от БНР