Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поредно увеличение на цената на хляба в Разлог

За пореден път в рамките на по-малко от месец продажната цена на хляба в Разлог е увеличена. Днес жителите на общинския център и населените места купуват 700 гр. хляб с десет стотинки по-скъпо или за 1,60 лева, 900 гр. за 1,80 лева.
През последните седмици именно хлябът бе сред стоките в потребителската кошница, чиято цена често се променя в посока увеличение и от един и двайсет, вече достигна цена от лев и шейсет. Тревогата на хората е, че няма абсолютно никаква гаранция, че това поскъпване ще е последно, и няма да има още в следващите дни. В търговската мрежа в Разлог се продава хляб на гастролиращи фирми от Гоце Делчев, Благоевград, Велинград, както и от две местни фурни, и производителите се аргументират с огромните сметки за ток, които оскъпяват продукцията.
За да „надвият“ непрекъснатото увеличение мнозина купуват намален хляб – останал непродаден от предишния ден на цена около седемдесет процента, или на места и наполовина от реалната цена за пресен хляб. 
Жителите на Разлог са обезверени, разтревожени и негодуват от намесата на каквито и да е регулаторни органи, които да извършат проверка и установят реално ли е подобно увеличение за толкова кратък период.

Вижте още

Община Сандански връчи призове „Подари надежда“

С уважение и признание към доброто дело бяха наградени носителите на доброто.  За своята бърза реакция и решителност, спасили човешки живот, призът „ПОДАРИ НАДЕЖДА“, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, връчи на мл. сержант Атанас Секулов. Скромен, достоен, възпитан и трудолюбив! Патриот и родолюбец по душа. Така, носителят на надеждата бе..

публикувано на 27.01.22 в 06:48

Съветниците в Кюстендил ще заседават онлайн

Общинският съвет в Кюстендил ще проведе онлайн заседание на 27 януари.   В предварителния дневен ред са включени девет докладни записки. Заседанието ще е неприсъствено, от разстояние.   Съветниците трябва да гласуват актуализирана общинска програма за управление на отпадъците на територията на община Кюстендил за периода 2021–2028 година, както и..

публикувано на 27.01.22 в 06:29

406 нови случаи на COVID-19 в област Благоевград

9 916 са новите случаи на COVID-19 у нас, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал. Това са над 26 процента от направените 37 587 теста.  70 са починалите за последните 24 часа, като 85 на сто от тях не са били със завършен ваксинационен курс.  Новите пациенти в болница са 624, като над 83 процента от тях не са ваксинирани. Хората,..

публикувано на 27.01.22 в 06:22

Облачно с температури да 7 градуса

Преди обед над по-голямата част от страната ще е облачно, но почти без валежи. В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, максималните – между 2° и 7.

публикувано на 27.01.22 в 06:17

Въвеждат допълнителни противоепидемични мерки в област Кюстендил

От 28 януари в област Кюстендил влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Това решиха на днешното заседание членовете на Областния оперативен щаб. Заседанието бе свикано от областния управител Катя Димитрова, в него се включи и нейният заместник Любомир Терзийски. За новите мерки предстои издаване на заповед на РЗИ – Кюстендил,..

публикувано на 26.01.22 в 18:26

Режим на осветление на уличните лампи в Община Трън

Уличните лампи в трънските села светят само от 18 до 23 часа, каза кметът на Трън Цветислава Цветковав. Режимът е въведен заради скъпия ток. Община Трън е една от най- големите по площ в страната. На нейната територия има 51 села, в които живеят основно възрастни хора. Община Трън няма възможност да обслужва високите сметки за ток, каза кметът Цветислава..

публикувано на 26.01.22 в 16:26

Опит за кражба на бюст-паметника на Христо Ботев в Благоевград

Неизвестни към момента лица са направили опит да откраднат бюст-паметника на българския революционер и поет Христо Ботев, намиращ се на пл. „Народни будители“ при Регионалния исторически музей - Благоевград. Установено е, че бронзовата фигура е изместена от постамента, като първоначалният оглед показва, че вероятно тя е била захваната със..

публикувано на 26.01.22 в 16:14
Подкасти от БНР