Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха най-добрите спортисти на Благоевград за 2021 година

| обновено на 14.12.21 в 21:00
15
Снимка: Елеонора Тропанкова

Ясни са вече имената на отличените спортисти от Благоевград в тазгодишната церемония "Спортист на годината". За призьорите в различните дисциплини гласуваха президентите на 24 спортни клубове в града, петима журналисти и граждани.

В тежката категория "Спортист на годината - мъже и жени" състезателят на кикбокс клуб „Скаптопара“ – Благоевград, "Фолкън" и националния отбор Кирил Илиев зае първото място сред десетте най-изявени спортисти на Благоевград за 2021-а година. На Световното първенство по кикбокс в италианския град Йезоло Илиев завоюва два медала. Той спечели сребърно отличие на киклайт в категория до 57 килограма и бронзов медал в същата категория на лайт контакт. Негови подгласници на церемонията станаха Димитър Димитров от гимнастически клуб "Пирин" и Кристина Иванова от СКОБ "Младост". Останалите седем отличени спортисти са Любомир Бакалски, Денислав Койков, Емил Незиров, Дени Велев, Георги Георгиев, Ванеса Ханджийска и Калина Захариева.

И тази година на церемонията „Спортист на годината“ бяха връчени награди в категориите „Юноши и девойки до 18 години“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“, „Феърплей“, "Спортисти в неравностойно положение".

Отбор № 1 на Благоевград за 2021 година е отборът по артистично плуване "Пирин". Носител на приза „Феърплей“ завоюва Стоян Стефанов. В категория „Юноши и девойки до 18 години“ с приз е Любомир Станоев. Треньор на годината стана Екатерина Георгиева от GD sport.
43 деца от спортните клубове в града бяха наградени от кмета Илко Стоянов с купи и грамоти.

С почетен знак за особен принос в планинското спасяване и популяризиране на Благоевград по света бяха наградени Георги Илков и Захари Петров.

Специални награди бяха връчени и на заслужили спортни деятели - проф. д-р Васил Жечев - ректор на колежа по туризъм в Благоевград и на Софка Арабаджиева - човекът - хандбал в Благоевград, бивша състезателка на "Пирин" и настоящ треньор по хандбал.

На церемонията присъстваха Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, кметът Илко Стоянов, зам.-кметове, представители на културни, спортни и образователни институции. Демонстрации на спортни клубове по спортна и художествена гимнастика, карате и таекуон-до, както и Клуба по спортни танци бяха част от богатата програма на  церемонията “Спортист на годината 2021” на Благоевград. Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Традиционната анкета 10-те най-добри спортисти на Благоевград беше определена от председателите на спортните клубове и журналистите, отразяващи спорта в областния център. За първи път жители на Благоевград също имаха възможността да дадат своя глас за приза „Спортист на годината“ 2021.
Вижте Лайв стрийминг от събитието във Фейсбук страницата на Радио Благоевград: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а община Петрич осигури  булдозер, който почисти пограничните пътища от растителност, за да не може..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук насетне ще започне работа по реставрацията ѝ.  Засега не са намерени липсващите части от ръцете...

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с..

публикувано на 13.07.24 в 10:21

ОИК - Дупница за втори път прекрати правомощията на кмета на село Бистрица

 Причината е регистрирана на негово име и незаличена фирма.  Първото решение за отстраняване на Христо Христов от кметския пост беше отменено от Кюстендилския административен съд.  Сега  отстраняването на кмета са подкрепили 6 от 9-мата членове, а трима са били против. С това е изпълнено указанието на  съда  за гласували положително поне 2/3 от..

публикувано на 13.07.24 в 08:43

Традиционният църногорски събор „В сърцето на Граово” започва днес

 Народният празник се организира за шеста поредна година. Очаква се в него да се включат хиляди посетители и изпълнители. Над 20 часа фолклорна програма с над 800 изпълнители очаква гостите на събора през днешния и утрешния ден. Под мотото „Среща на поколенията” на сцената ще пеят и танцуват над 800 изпълнители от различни области в страната. Сред..

публикувано на 13.07.24 в 08:41

Днес отново ще бъде слънчево и горещо

 След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40° градуса. В планините ще бъде слънчево и топло, след обяд над източните райони с купеста облачност, но..

публикувано на 13.07.24 в 08:36

Възстановено е движението в района на Кресенското дефиле

Възстановено е движението по пътя Благоевград-Кресна в района на Кресенското дефиле, където по-рано днес аварира тежкотоварян автомобил. До 21 часа се ограничава движението на камиони над 12 тона по отделни пътни участъци. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи..

публикувано на 12.07.24 в 19:09