Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха най-добрите спортисти на Благоевград за 2021 година

| обновено на 14.12.21 в 21:00
15
Снимка: Елеонора Тропанкова

Ясни са вече имената на отличените спортисти от Благоевград в тазгодишната церемония "Спортист на годината". За призьорите в различните дисциплини гласуваха президентите на 24 спортни клубове в града, петима журналисти и граждани.

В тежката категория "Спортист на годината - мъже и жени" състезателят на кикбокс клуб „Скаптопара“ – Благоевград, "Фолкън" и националния отбор Кирил Илиев зае първото място сред десетте най-изявени спортисти на Благоевград за 2021-а година. На Световното първенство по кикбокс в италианския град Йезоло Илиев завоюва два медала. Той спечели сребърно отличие на киклайт в категория до 57 килограма и бронзов медал в същата категория на лайт контакт. Негови подгласници на церемонията станаха Димитър Димитров от гимнастически клуб "Пирин" и Кристина Иванова от СКОБ "Младост". Останалите седем отличени спортисти са Любомир Бакалски, Денислав Койков, Емил Незиров, Дени Велев, Георги Георгиев, Ванеса Ханджийска и Калина Захариева.

И тази година на церемонията „Спортист на годината“ бяха връчени награди в категориите „Юноши и девойки до 18 години“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“, „Феърплей“, "Спортисти в неравностойно положение".

Отбор № 1 на Благоевград за 2021 година е отборът по артистично плуване "Пирин". Носител на приза „Феърплей“ завоюва Стоян Стефанов. В категория „Юноши и девойки до 18 години“ с приз е Любомир Станоев. Треньор на годината стана Екатерина Георгиева от GD sport.
43 деца от спортните клубове в града бяха наградени от кмета Илко Стоянов с купи и грамоти.

С почетен знак за особен принос в планинското спасяване и популяризиране на Благоевград по света бяха наградени Георги Илков и Захари Петров.

Специални награди бяха връчени и на заслужили спортни деятели - проф. д-р Васил Жечев - ректор на колежа по туризъм в Благоевград и на Софка Арабаджиева - човекът - хандбал в Благоевград, бивша състезателка на "Пирин" и настоящ треньор по хандбал.

На церемонията присъстваха Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, кметът Илко Стоянов, зам.-кметове, представители на културни, спортни и образователни институции. Демонстрации на спортни клубове по спортна и художествена гимнастика, карате и таекуон-до, както и Клуба по спортни танци бяха част от богатата програма на  церемонията “Спортист на годината 2021” на Благоевград. Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Традиционната анкета 10-те най-добри спортисти на Благоевград беше определена от председателите на спортните клубове и журналистите, отразяващи спорта в областния център. За първи път жители на Благоевград също имаха възможността да дадат своя глас за приза „Спортист на годината“ 2021.
Вижте Лайв стрийминг от събитието във Фейсбук страницата на Радио Благоевград: 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три нови случая на коклюш в Кюстендилско

Три са новите потвърдени случая на коклюш в Кюстендилска област. Два от случаите са в Кюстендил, в едно семейство извън ромския квартал, където са заболели възрастен и дете. В Дупница има случай на едногодишно дете. "Постоянно има случаи със съмнения", каза д-р Кръстева от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил. Тя посочи, че всички новородени,..

публикувано на 24.04.24 в 11:15

В 72 секции ще гласуват в Дупница

72 ще бъдат изборните секции в община Дупница на прeдстоящите избори за членове на Европейския парламент и за Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни.  Местата са определени със заповед на кмета. 47 са секциите в Дупница, а останалите – в селата. Най-много – 8 , са секциите в ОУ “Неофит Рилски”. Там гласуват живеещите в жк “Бистрица” и в..

публикувано на 24.04.24 в 10:14

Депутатите гласуват промени в Закона за българите, живеещи в чужбина

С окончателно приемане на промени в Закона за българите, живеещи извън България, ще започнат работа депутатите. На второ четене влизат и промени в Гражданско-процесуалния и в Наказателния кодекс. Съвет по координация на политиките за българите, извън Република България, ще организира работата на структурите на изпълнителната власт за осъществяване на..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните списъци и..

публикувано на 24.04.24 в 09:18

Служебният премиер ще се срещне с представители на земеделците

Служебният премиер Димитър Главчев и новоизбраният министър на земеделието Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделския бранш.  Очаква се на срещата да присъства и вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, а в предварителния дневен ред е обявено, че ще се обсъждат въпроси от „спешен порядък“. Без предварително да е посочена..

публикувано на 24.04.24 в 09:16

Предимно слънчево време

На 24 април ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността и в следобедните часове на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък от запад ще започне ново увеличения на облачността и на много места в Западна и Централна България ще..

публикувано на 24.04.24 в 07:01

В ромския квартал в Кюстендил разясниха последствията от заразяването с коклюш

Здравна лекция, част от информационна кампания посветена за превенция и борба срещу болестта коклюш се проведе в в ромския квартал „Изток” в Кюстендил. Срещата се състоя по настояване на жителите на квартала. По време на здравната беседа организирана от ромският активист Стефан Лазаров местните жители пожелаха да получат яснота как да се предпазват от..

публикувано на 23.04.24 в 18:46