Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалният домашен патронаж ще изхранва онкоболницата в Благоевград

Общинските съветници в Благоевград ще гласуват онкоболницата "Св. Мина" да се изхранва от домашния соцеален патронаж. Предложението е сред деветте нови точки в дневния ред на последното за тази година редовно заседание на местния парламент.

Съветниците ще упълномощят кмета на община Благоевград за сключване на договор за извозване на старите моторни превозни средства.

Предстои избирането на нови управители на "Пазари"ООД и на "Паркинги и гаражи".

Местните парламентаристи трябва да дадат зелена светлина на предложението инж. Васил Бачев да изпълнява две длъжности - директор на новото предприятие "Чистота" и управител на "Биострой". 

Ново предложение е и промяната на жилищния фонд на община Благоевград с цел подпомагане на пет семейства, пострадали при пожара в кв. "Струмско". 

Съветниците ще разгледат и предложение, касаещо план-програмата на читалищата в общината за 2022 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов общински съветник от ДПС в Кюстендил

На  редовното заседание на Общинския съвет днес Венцеслав Механджийски, председател на Общинска избирателна комисия в Кюстендил обяви избора на Христо Христов от ДПС, който заема мястото на Габриела Стоянова, която се отказа от мястото си в местния парламент. Христо Христов който беше под номер три в листата на ДПС. Николай Златарски, регистриран..

публикувано на 25.07.24 в 17:30

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище

Започва авариен ремонт на валявицата в Добринище. Този ремонт е неотложен и необходим поради сериозните напуквания и разрушения в бетоновия канал и настилката на съоръжението. Сумата за реализирането на ремонта възлиза на близо 20 000 лв, която е извън предвидените за кметство Добринище средства в бюджета на община Банско за 2024 година...

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Фолклорният фестивал „Песни от извора“ в село Петрово се отлага

Поради възникналите пожари и с оглед протичащите противопожарни мерки в района на с. Петрово и с. Голешово, фолклорният фестивал „Песни от извора“ в с. Петрово, който трябваше да се проведе тази събота (27 юли), се отлага. От няколко дни екипи на пожарната служба, горското стопанство, военнослужещи, добровочески екип към община Сандански и..

публикувано на 25.07.24 в 15:36

Въженият парк в Бачиново с ново работно време

Въжен парк „Бачиново“ - Благоевград ще бъде с ново работно време от 26.07.2024г. (петък). Атракционът ще приема посетители всеки ден от 13:00 до 20:00 часа с почивка за персонала от 16:00 до 16:30 часа. При лоши метеорологични условия паркът няма да работи. Въженият парк разполага с 2 кръга: - 1-ви кръг - за деца от 5 до 8..

публикувано на 25.07.24 в 15:28

Струмяни, Микрево и Драката с нарушено водоподаване

Във връзка с реконструкция на водопровод и СВО по ул. „Врабча”, с. Струмяни от 29.07.2024 г. (понеделник) до 01.08.2024 г. (четвъртък) от 08:00 до 17:00 часа водоподаването ще бъде преустановено в селата Струмяни, Микрево и Драката, съобщиха от ВиК Благоевград. От водното дружество съветват потребителите, които ще бъдат засегнати от нарушеното..

публикувано на 25.07.24 в 15:26

Профилактика на водата в община Благоевград

Планова годишна профилактика ще извърши „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – гр. Благоевград. Почистване и последваща дезинфекция ще се направи на водоснабдителна система „Чакалица“ и подаване на вода със силно повишена концентрация на хлор /Cl/  към напорните водоеми и вътрешната водопроводна мрежа захранвана от ПСПВ (пречиствателна станция..

публикувано на 25.07.24 в 14:55

В Кюстендил започва фестивалът "Сребърна пафта"

Днес в Кюстендил започва Юбилейното 20-то издание на Международния фолклорен фестивал "Сребърна пафта". Фестивалът ще продължи до 27 юли. В програмата през трите дни на събитието ще се представят фолклорни ансамбли, танцови и певчески колективи от България и чужбина. Тази година във фестивала ще участват изпълнители от България, Сърбия, Боливия,..

публикувано на 25.07.24 в 14:23