Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТИР аварира в прохода "Предел"

Тежкотоварен камион се завъртя и блокира за кратко движението през прохода „Предел“. Аварирарият камион вече е изтеглен. Пътят вече е проходим, съобщиха за Радио Благоевград от Областното пътно управление.

Днес е откриването на ски сезона в Банско и се очаква засилен трафик, така че от пътната агенция призовават шофьорите за повече бдителност, докато шофират.

Проходими при зимни условия са пътищата в област Благоевград. Не са въведени допълнителни ограничения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Перник обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

Община Перник е обявила обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване с прогнозна стойност 15 млн. лв. за три години. Дейностите ще се осъществяват по квартали, промишлени зони, вилни и селищни образувания и курортни местности и в останалите населени места в общината, като обхвата на дейността и обектите  ще се актуализират ежегодно...

публикувано на 23.07.24 в 17:54

XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е домакин на XVII конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Мотото на конференцията  е „Образованието като грижа и ценност“. В Университетския център „Бачиново“ си дават среща 45 директори и учители в неделни български училища зад граница. „В програмата са включени теми, свързани с..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

На среща между институциите беше обсъдена обстановката, свързана с пожарите, както и кампанията „Безотговорността е най-опасната искра“

На срещата, организирана от областния управител на Благоевград, присъстваха представители на всички възлови институции в областта, свързани с осигуряването на безопасността на хората, както и с опазването на природата в пожароопасния сезон.  Зам.-директорът на ЮЗДП – инж. Ваня Каменова, коментира актуалната обстановка за пожара, пламнал в Гърция...

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Засега няма опасност пожарът да навлезе от Гърция в България

Тежката ситуация с пожарите в страната бе повод за проведената работна среща в община Благоевград с участието на представители от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН), Регионалната дирекция по горите, областната администрация, кметове на населени места,..

публикувано на 23.07.24 в 15:41

Празник на моето село в Долно Драглище

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29 въстаници. Потомците на храбрите въстаници ще преклонят глава в почит пред  делото им и ще поднесат..

публикувано на 23.07.24 в 15:02

Нужна е държавна подкрепа за българското образование в чужбина

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента, като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от организации на българи. Данните бяха обявени от Ваня Балчева, директор на дирекция "Образование на..

публикувано на 23.07.24 в 13:47

В Банско в знак на почит и незабрава: Венци и изложба за Вапцаров

В деня на смъртта на поета, пред неговия паметник на площада, носещ името му, се събраха  стотици жители и гости на Банско, за да почетат недописаната книга на живота му. Споменът за Никола Вапцаров беше озвучен с любимите му бански песни и с музика по негови стихове. В знак на почит и незабрава, кметът на общината Стойчо Баненски и..

публикувано на 23.07.24 в 12:28