Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 28 февруари бизнесът ще получи компенсации заради високите цени на тока

До 28 февруари ще бъдат изплатени компенсациите на бизнеса за подпомагане заради високите цени на тока през октомври и ноември, съобщиха от финансовото министерство. Компенсацията ще бъде изчислена на базата на количествата активна електрическа енергия, върху която се начислява цена "задължение към обществото".

Във фиксираната сума за подпомагане от 110 лева за мегаватчас не е включен ДДС. По този начин ще бъде намалена дължимата сума от небитовите крайни клиенти, уточняват от финансовото министерство.

Подробното счетоводно указание е публикувано на сайта на министерството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Карен Соуза в Перник

Аржентинската звезда Карен Соуза ще пее тази вечер на пернишката крепост. Известната в цял свят изпълнителка е сред участниците в Международния джаз фестивал „Кракра джаз”, който започва в Перник. Началото ще бъде дадено тази вечер в 21.00 часа, а мястото е пернишката крепост. Фестивалът, който ще събере на една сцена джаз изпълнители от цял свят, ще..

публикувано на 16.08.24 в 08:02
Белоградчишките скали в Северозападна България

Предимно слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 16.08.24 в 07:39

Самостоятелна изложба на турската художничка Айше Сезер бе открита в Перник

Експозицията е озаглавена „Аз в теб !!!” и е подредена в галерия „Кракра”.   29 женски портрета акрил представя в Перник художничката от съседна Турция. Това не  първата й среща с публиката в миньорския град. Тя бе сред участниците и в състоялата се преди две години съвместна изложба, с която в Перник гостуваха осем турски художници.АйшеСезер има  11..

публикувано на 16.08.24 в 07:38

Локализираха пожар в Сандански

Пожарът в м. „Стара гара" в град Сандански е локализиран и овладян. На място са екипи на Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански и доброволческо формирование на общината, които продължават борбата с огъня до неговото пълно потушаване. От Община Сандански припомнят, че в земеделските земи и извън тях (слогове..

публикувано на 15.08.24 в 17:51

Осъдиха мъж от Перник за домашно насилие

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, беше осъден перничанинът Мирослав Лазаров, пребивал и изтезавал в продължение на повече от 20 часа жената, с която живеел на семейни начала. Присъдата е на Районен съд - Перник и е на база подписано споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия. Срещу..

публикувано на 15.08.24 в 17:15

Патриарх Даниил призова Успение на света Богородица да стане официален празник

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил участва в днешния официален духовен празник на град Кюстендил и отслужи патриаршеска литургия в катедралния храм "Св. Успение Богородично". След като отслужи молебен за здраве и благополучие за жителите и гостите на града, патриарх Даниил призова миряните за смирение и вяра в Бога. "Радостта не идва..

публикувано на 15.08.24 в 15:37

Дупница почете Голяма Богородица

Един от най-почитаните християнски празници – Успение на св. Богородица, събра в местните храмове стотици дупничани. Най-голямо беше множеството в централния храм “Св. Георги”, където бе отслужена тържествена литургия в чест на Божията майка. Миряните участваха в традиционния обред “въздигане на хляба". Осветени бяха празнични пити хлябове, както и..

публикувано на 15.08.24 в 12:23