Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско е предпочитана дестинация от британците

Снимка: Лина Пъргова

Банско е сред топ дестинациите, които британците избират за своята зимна почивка. С тази констатация започна срещата, проведена между ръководството на Община Банско и Н.Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България. В срещата взеха участие още Пол Кларк, консул на Великобритания в България, Теодора Манева, вице-консул на Великобритания в България, представители на ЮЛЕН АД – концесионер на ски зоната, Областно управление на МВР – Благоевград, МБАЛ – град Разлог, туроператори, представители на туристическия бранш в Банско.
Основната тема на срещата бе свързана със сигурността по отношение на ковид мерките. От полицията бе дадена информация, че още от началото на зимния сезон се правят засилени съвместни проверки от органите на МВР и структурите на РЗИ по отношение спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, включително и задължителната дистанция в местата за настаняване и заведения за хранене и развлечения.
Туроператорите, работещи на британския пазар, изразиха надежда, чес очакваната до дни заповед на Министерството на здравеопазването за отпадане на зелените сертификати за деца от 12 до 17 години, ще доведе до голям ръст в резервациите на туристи от Великобритания и особено през фервруари, когато е ученическата зимна ваканция. Представителите на ски зоната увериха присъстващите, че вече две години стриктно спазват всички предписани от Министерство на туризма правила за прилагане на противоепидемичните мерки при извършване на туристическа дейност. И през настоящия зимен сезон са взети необходимите мерки за осигуряване на безопасно ползване на съоръженията в ски зона Банско. 
Освен ситуацията с COVID, бе обсъдена и сигурността на туристите. От полицията увериха, че има засилено полицейско присъствие, както в района на ски зона Банско, така и в самия град и на всички входно-изходни артерии. 
От Британското посолство благодариха на всички присъстващи за отзивчивостта и пожелаха успешен и безавариен сезон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

XXV Национален празник „За хляба наш...“

Над 1 200 ученици от цяла България се включват в XXV Национален празник „За хляба наш...“ Преди официалното откриване Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заедно със свещеници от черквата „Въведение Богородично“ в Благоевград, благословиха хляба. „Чрез този празник се възпитава уважение, благоговение, благодарност..

публикувано на 26.04.24 в 10:04

Здравните власти с мерки срещу коклюша. Какви ще са те?

Мерките, които ще предприемат здравните власти срещу разпространението на коклюш у нас, ще бъдат обявени днес.  Една от тях, която беше обсъдена още в началото на седмицата, е временното изтегляне на първата ваксинация срещу заболяването с две седмици по-рано - когато бебето навърши месец и половина. Не се предвиждат ограничения в придвижването на..

публикувано на 26.04.24 в 09:50

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева. Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Почти всеки четвърти пенсионер в..

публикувано на 26.04.24 в 09:37

Последно заседание на 49-ото Народно събрание

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на военнослужещите с тези на служителите по Закона за МВР, приети на 22 февруари тази година и влизащи в сила от първи..

публикувано на 26.04.24 в 08:15

Здравните власти с мерки срещу коклюша

Мерките, които ще предприемат здравните власти срещу разпространението на коклюш у нас, ще бъдат обявени днес.  Една от тях, която беше обсъдена още в началото на седмицата, е временното изтегляне на първата ваксинация срещу заболяването с две седмици по-рано - когато бебето навърши месец и половина. Не се предвиждат ограничения в придвижването..

публикувано на 26.04.24 в 08:04

Валежите спират, слънцето се показва

Днес ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на места в Западна България видимостта ще е намалена. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста и и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 16°. В..

публикувано на 26.04.24 в 06:59

Лидерът на „Възраждане“ на среща в Благоевград

Отворена среща на председателя на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов и народния представител Цвета Рангелова се проведе в зала „22 септември“  в Благоевград. На срещата бяха обсъдени бъдещето на България и актуалната политическа обстановка, като гражданите на Благоевград  имаха възможност да направят предложения и да задават въпроси. Още..

публикувано на 25.04.24 в 21:14