Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Махат преместваемите обекти на площада в Дупница

Община Дупница обяви срок за премахване на преместваеми обекти в центъра на града. 

До 31 януари е срокът за премахване на десетина преместваеми обекти в центъра на града, поставени там преди години без правно основание, обявиха от администрацията. До тази дата  влиза в сила на Наредбата за реда и условията за разполагане на преместваемите обекти, монументално-декоративни и рекламно-информационните елементи и осъществяване на рекламната дейност на територията на общината.

Става въпрос за павилиони на централния площад „Свобода“. Според изменението на наредбата, гласувана в Общинския съвет,  там вече не е позволено разполагането на павилиони и каравани.

Временно, по време на празници и по други поводи, ще могат да се поставят сергии, временни базарни конструкции, колички и други съоръжения за търговия на открито. 

За постоянно ще могат да се разполагат стелажи за печатни издания, рекламни и хладилни витрини, вендинг апарати за храни и напитки, навеси и сенници, чадъри, маси и столове пред заведенията за хранене и развлечения и др. 

В този срок собствениците на преместваеми обекти, рекламни, информационни и декоративно-монументални елементи, поставени без правно основание, са длъжни да ги премахнат за своя сметка. 

При неизпълнение на това задължение обектите и/или елементите ще се премахват принудително, а на нарушителите ще се налагат санкции. Това поражда доста коментари в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивалът в Коларово събра хиляди почитатели на кестените

Богата празнична програма, много фолклор, традиционни български местни ястия и аромат на печени и варени кестени – това предложиха домакините от петричкото село Коларово на хилядите гости от региона и страната, които се включиха в 11-то издание на Фестивала на кестена. Той е посветен на планина Беласица, където се намират най-обширните кестенови..

публикувано на 13.10.24 в 19:22

Български електрически хиперавтомобил представиха в село Слащен

 Представянето на първия изцяло български  електрически хиперавтомобил  събра хиляди хора от страната на площада в родопското село Слащен.  От екипа, разработил  колата на бъдещето, се надяват това да постави България на световната карта  в производството на спортни и бутикови  автомобили.  Да заменят гледката от тютюневите ниви с  автомобил, наречен..

публикувано на 13.10.24 в 18:14

От вчера красив нов стадион радва жителите на село Полена

От вчера жителите на село Полена имат повод за гордост – нов стадион.  Първата копка и старта за изграждането на футболното игрище бе даден от кмета на община Симитли през месец май тази година.С тадионът е с изкуствена настилка, красива трибуна, със седалки за зрителите, съблекални за  отборите и съдиите, както и LED осветление с..

публикувано на 13.10.24 в 15:48

Премиерът ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес утре, 14 октомври, в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на..

публикувано на 13.10.24 в 15:36

Фестивал на кестена в село Коларово

Село Коларово ще отпразнува единадесетия "Фестивал на кестена". Събитието се провежда днес на площада пред читалище „Яне Сандански“ в селото. Фестивалът е посветен на планина Беласица, където се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. Основната цел на празника е да се популяризира природното и..

публикувано на 13.10.24 в 08:45

Празник на киселото мляко в село Студен извор

Празник на киселото мляко се провежда днес в трънското село Студен извор- родното място на откривателя на Лактобацилус булгарикус д-р Стамен Григоров. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година. Проявата е посветена на Празника на Трън, който се отбелязва на 14 октомври и на богатия есенен урожай. И сега..

публикувано на 13.10.24 в 07:44

Предимно слънчево време

Днес ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11 градуса. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

публикувано на 13.10.24 в 07:29