Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бъдещето на Европа говори за бъдещето на Европа

Снимка: МТС

Ученици от Благоевград и Разлог, студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, представители на Детския парламент, както и евродепутатите Андрей Новаков и Цветелина Пенкова са участниците в дискусията „Възможности за образование на младите хора“, организирана от БНР – Радио Благоевград.

Дискусията е в рамките на проекта „Нашата Европа“.

„Проектът „Нашата Европа“ е в синхрон и унисон с онази мащабна общоевропейска инициатива, наречена „Конференция за бъдещето на Европа“, която има за цел да събуди всички европейски граждани и да им даде възможност да дават своите предложения за развитие на ЕС в няколко направления. Днес очкавам да чуя идеи, защото това е нашата цел“, каза модераторът на събитието Давид Калпачки.

„Конференция за бъдешето на Европа“ е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа.


Вижте още

Един нов случай на COVID-19 в област Благоевград

126 са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа.  Положителни са 4,7% от направените 2694 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ.  Най-много са новите случаи в София – 60.  В област Благоевград има един нов случай, в Кюстендил – също един, в Перник – 5. В болница се лекуват 598 души;..

публикувано на 16.05.22 в 07:16

Отбелязват 150-та годишнина от рождението на Яне Сандански

С редица инициативи, съвместно с Профилираната гимназия „Яне Сандански“, Община Сандански ще отбележи 150-годишнината от рождението на патрона на града - Яне Сандански. Днес, съвместно с ученици от ПГ "Яне Сандански", ще бъдат засадени 150 дръвчета пред училището. Ученически поход до паметника на Яне Сандански в град Мелник ще се проведе..

публикувано на 16.05.22 в 07:14

100 години волейбол в Перник

С поредица от събития ще бъде отбелязана 100-годишнината на волейбола в Перник, съобщиха от общината.  Честванията започват от днес, със спортен празник „Да играем волейбол с децата и треньорите на ВК „Миньор“.  „Волейболът е спорт с големи традиции в нашия град и юбилеят му ще бъде отбелязан подобаващо, заяви зам.- кметът Стефан Кръстев...

публикувано на 16.05.22 в 07:12

Европейска седмица на общественото здраве в ЮЗУ

От 16 до 20 май 2022 г. ще се проведе Европейска седмица на общественото здраве, организирана от Българската асоциация по обществено здраве и Европейската асоциация по обществено здраве. Като редовни членове на асоциациите, преподавателите от катедра „Логопедия“ и катедра „Кинезитерапия“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“..

публикувано на 16.05.22 в 07:08

Предимно слънчево с температури до 31 градуса

Днес над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. Над източните и планинските райони, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°

публикувано на 16.05.22 в 07:07

Изложба представя създаването на ФК "Пирин"

Изложба на исторически фотоси, посветена на 100 години от създаването на ФК" Пирин" ще бъде открита във вторник, 17 май, от 17:00 ч. на площад "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград. Фотосите, които ще съдържат и любопитна информация, ще бъдат поставени на специални пана, където ще могат да бъдат разгледани от привържениците на Пирин и гости на..

публикувано на 15.05.22 в 18:03

Отново у дома: три спасени мечета се връщат в природата

Министерството на околната среда и водите, Фондация „Четири лапи“ и природозащитната организация WWF днес върнаха в природата трите мечета, които бяха намерени през юни миналата година изоставени в Родопите. През лятото на 2021 г. Хуба, Вихър и Горан бяха открити от екипа на РИОСВ – Смолян стресирани, уплашени и без майка, като за кратко бяха в „Парка..

публикувано на 15.05.22 в 17:58