Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

На заседание на Общински съвет – Благоевград

3
Снимка: Бойка Браткова

Общинският План за интегрирано развитие 2021/2027г., и утвърждаване структурата на местната администрация бяха сред основните точки, гласувани на днешната общинска сесия в Благоевград.
От днес местните парламентаристи са с променен състав, след като клетва положи Милена Бунцева от ДПС. Тя застава на мястото на съпартиеца си Ивайло Червилов, който оглави общинското дружество „Паркинги и гаражи“.
Сравнително спокойно премина днешното заседание на благоевградския местен парламент. Въпреки очакването за дебати около Интегрирания план за развитие, точката премина без съществена дискусия.
Заместник-кметът по хуманитарните дейности Дамян Качулски обаче заяви, че тепърва предстоят сериозните предизвикателства.
Макар с болшинство да бе приет документът, имаше и общински съветници, които гласуваха против. Албина Анева обоснова своя вот.
Общинският съветник Кирил Илиев също бе озадачен от липсата на дебати, въпреки че е гласувал за приемането на документа.
Сериозни са предизвикателствата в момента пред местните власти. Освен плановете за интегрирано развитие, които се утвърждават от местните власти, на фокус сега са финансовите проблеми на общините, заяви кметът Илко Стоянов.   

Галерия

Вижте още

Деца пишат с туш и перо в музейна работилница

Писане на глаголически букви с туш и перо, упражняване на калиграфия и рисуване на цветни заглавни букви (заглавки) предлага музейната работилница за деца при Регионалния исторически музей в Кюстендил.  През този месец работилницата е посветена на буквите и писмеността, по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската..

обновено на 19.05.22 в 15:57

По възрожденски: С нова визия във Факултета по изкуствата на ЮЗУ

Научните и сценични постижения на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ днес бяха официално представени пред своята публика. С този акт факултативното ръководство презентира новата визия на петте специализирани катедри, в които се обучават неговите студенти. Поводът е предстоящото честване на 24-ти май - Деня на Светите братя..

публикувано на 19.05.22 в 15:23

Младеж загина в катастрофа край Сатовча

Около 11:20 часа днес е получено съобщение за това, че встрани от пътя между с. Сатовча и с. Кочан е открит лек автомобил “Тойота Ярис”, който е самокатастрофирал, а 19-годишният му водач от с. Сатовча е починал.  За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства по случая продължава–..

публикувано на 19.05.22 в 14:13

Протест на библиотекарите в Благоевград

Служителите на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград ще се включат в Националния протест на библиотекарите, насрочен за утре – 20 май.  Протестът ще бъде символичен, като служителите на библиотеката в Благоевград ще излязат пред сградата, за времето от 14 до 15 часа, с протестни ленти, а председателят на синдикалната..

публикувано на 19.05.22 в 14:01

Настаниха 90 украински бежанци в нови общински жилища в Благоевград

36 украински семейства и едно българско бяха настанени тази сутрин в общинските социални жилища в кв. "Освобождение" в Благоевград. Сред настанените са 40 деца, самотни майки с непълнолетни деца и 8 мъже. Жилищата са напълно нови и оборудвани с всичко необходимо за живот – телевизор, хладилник, кухненско оборудване, готварска печка, душ кабина,..

публикувано на 19.05.22 в 13:35

Акция за събиране на стара техника в Община Белица

Община Белица организира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съгласно подписан договор с организация ангажирана с дейности по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Акцията ще се проведе на 07.06.2022г. /вторник/ от 13:00 часа на центъра на гр. Белица  и селищата..

публикувано на 19.05.22 в 13:00

Двойна радост за семейството на кмета на Добринище

Общинското ръководство и администрацията на община Банско поздравяват кмета на гр. Добринище Петър Галчев и неговата съпруга Сашка Галчева за двойната радост в техния дом – раждането на близначките Ема и Ева. "Благословени да са със здраве, ум и красота! Да растат в мир и любов! Честито на цялото семейство!", пожелаха от общинското ръководство в Банско.

публикувано на 19.05.22 в 12:11