Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарение за граждани от Украйна в БЧК – Перник

Снимка: Български червен кръст

Одеяла, спално бельо и хигиенни материали са постъпили като дарение в регионалния офис на БЧК в Перник за пострадалите в Украйна граждани, съобщи председателят Наташа Минева.

"Много запитвания е имало на телефоните на БЧК, постъпили са и първите две дарения", каза председателят на червенокръстката организация в Перник.

„Двама души вчера дойдоха. Едната жена донесе 10 одеяла, 10 чаршафи – отиде да ги закупи, хавлиени кърпи. Друга дама, която каза, че не иска да й записваме името, пък предостави хигиенни материали. Условието е дарените артикули да бъдат нови и с етикети", каза Минева.

Тя съобщи, че е имало много запитвания от магазини за дрехи втора употреба, които са искали да дарят якета, но помощта им е отказана.

Най-неотложна е нуждата от дрехи, обувки, спално бельо, топли завивки, хигиенни материали.

„Храни не събираме. Червеният кръст ще се обърне към производители. И минерална вода също не събираме по областите”, добави Минева.

На този етап помощите се събират само на едно място – регионалния офис в Перник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Военнослужещи дадоха обет за вярност към родината

С тържествен ритуал 7 нови военнослужещи положиха клетва за вярност към родината в поделението в Благоевград. По време на тържествената церемония те бяха поздравени от началника на щаба полковник Николай Николов. Беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие на войниците. Предстои новоназначените военнослужещи да преминат начална..

публикувано на 01.08.24 в 13:17

Държавата ще финансира общински проекти в Кюстендил

Министерството на регионалното развитие и благоустройство ще финансира пет споразумения на Община Кюстендил на обща стойност над 28 000 000 лв. Средствата са от държавния бюджет и са за финансиране на обекти по инвестиционната програма за общински проекти. Осигурените средства са за преустройство и реконструкция на художествена галерия "Владимир..

публикувано на 01.08.24 в 12:15

Панаир на занаятите в Банско

От 3 до 11 август ще се състои Панаир на занаятите в Банско. По инициатива на „Регионалната занаятчийска камара – Банско“ и с подкрепата на Община Банско, за четвърта поредна година ще имате възможност да се запознаете с богатството на българските занаяти, да се докоснете до майсторството на местни майстори и да си купите автентични..

публикувано на 01.08.24 в 11:42

Иззеха над 20 000 кутии с цигари от камион на ГКПП „Станке Лисичково“

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление.  На 31.07.2024 г. на ГКПП „Станке Лисичково“ служители на Гранично полицейско управление - Благоевград извършили проверка на влизащ в България от Северна Македония товарен автомобил и полуремарке с..

публикувано на 01.08.24 в 11:39

Юни е бил най-топлият месец у нас за последните 140 години

Месец юни тази година е бил тринадесетият пореден рекордно топъл месец в света, пише БНР. Юни е бил най-топлият у нас за повече от 140 години. Средната температура през месец юни в България се е увеличила с малко над 1 градус. Климатолозите отчитат, че най-съществено е затоплянето в планинските райони и в Софийския регион, където повишението на..

публикувано на 01.08.24 в 11:27

Парламентарна комисия заседава в Трекляно

Парламентарната комисия по демографската политика, децата и семейството ще проведе изнесено заседание в най-малката община в България – Трекляно.  Заседанието е насрочено от 16.00 часа. На срещата членовете на комисията ще се запознаят с проблемите на необлагодетелстваните населени места съгласно Наредба 14 от началото на 2003 година и ще разгледат..

публикувано на 01.08.24 в 11:24

Разкриха плантация с канабис в Слатино

Голямо количество канабис е открито и иззето вчера при операция на криминалисти от ОДМВР и от РУ Дупница за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. Добре обгрижваните растения с височина около 180 см са били засадени в горски фонд в местността „Джинго“ в землището на бобошевското село Слатино.  Насажденията са отглеждани с изградена..

публикувано на 01.08.24 в 11:06