Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха обновената с дарения операционната зала в Родилното отделение

2
Снимка: Агнес Манова

Операционната зала в Родилното отделение на благоевградската многопрофилна болница е изцяло реновирана. Средствата за цялостния ремонт са дарени от благотворителната инициатива на фондация „Скапто“.
Приятелство и сплотеност в една дългогодишна добра мисия – това обединява група млади хора във фондация „Скапто“. За пореден път от благотворителните спортни турнири са набрани 39 хиляди лева, с които се прави ремонтът на операционната зала.
„Радваме се , че много хора откликнаха на нашата кауза“, каза един от инициаторите Антон Йовков.
Благодарност за помощта към Родилно отделение изказаха и управителят на благоевградската болница д-р Огнян Митев и акушер-гинеколога д-р Елена Константинова.
А освен обновена операционна зала, днес другата добра новина в Родилното отделение е, че  проплака и нов живот, момченце на име Мартин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

МВнР: Пътуванията до Държавата Израел и пребиваването там - единствено при неотложност

Пътуванията до Държавата Израел и пребиваването в страната следва да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветва Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница. Всички граждани, пристигащи и напускащи Държавата Израел чрез летище "Бен Гурион", следва да се информират предварително чрез своята авиокомпания..

публикувано на 29.09.24 в 13:15

МС и ЦИК уточниха въпроса за съхранението на машините за гласуване

След допълнителни уточнения между Министерския съвет и Централната избирателна комисия беше изяснен въпросът за съхранението на машините за гласуване.  В понеделник, на база на искане на ЦИК, служебният кабинет ще приеме решение, въз основа на което ще бъде обезпечено наемането на помещения за съхранението на техническите устройства за машинното..

публикувано на 29.09.24 в 12:07

Премиерът свиква среща за извеждането на българите от Ливан

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет с участието на представители на министерството на външните работи, министерството на транспорта и съобщенията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите. Тема на срещата са мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от Ливан...

публикувано на 29.09.24 в 11:34

Краен срок за подаване на коригиращи данъчни декларации

Крайният срок за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича утре - 30 септември. Законът позволява при откриване на неточност в подадената вече данъчна декларация за доходите от предходната година, до 30 септември еднократно да се подаде коригираща декларация. Тази възможност е валидна както за физическите лица, които трябваше да декларират..

публикувано на 29.09.24 в 10:18

Жълт и оранжев код в страната - валежи, вятър и понижение на температурите в неделя

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България. Там те ще са значителни, ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от..

публикувано на 29.09.24 в 07:35

При необходимост председателят на Народното събрание ще свика извънредно парламента

Ако една пета от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то може да бъде свикано, каза днес в Кюстендил председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя беше в града по повод Празника на плодородието. Председателят на Народното събрание Рая Назарян заяви в Кюстендил, че ако се наложи тя може отново да свика..

публикувано на 28.09.24 в 16:29

В Кюстендил представят изобилието на местното плодородие

Във втория ден на Празника на плодородието, който се провежда в Кюстендил, местните производители представят изобилието на кюстендилското плодородие. Традиционното художествено изложение тази година е разположено в над 30 павилиона и ще продължи до 18.00 часа на централния площад "Велбъжд“. По- рано, точно в 12:00 часа децата от вокална група..

публикувано на 28.09.24 в 15:14