Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба за 8 март в Перник

Пернишки художници посветиха изложба на Международния празник на жената - 8-ми март. Експозицията е озаглавена "Тя" и е подредена в галерия „Арт салон". 

Представени са 21 творби на 15 местни автори, като сред творците има представители и на двата пола. 

Изложбата е традиционна и се организира ежегодно през месец март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локализираха пожара край Елешница

Локализиран е пожарът, който избухна по-рано днес на територията на ДГС "Елешница", съобщиха от ЮЗДП. Екипите продължават работа по гасенето му.  Над 50 служители на териториални поделения на ЮЗДП от Елешница,Гърмен, Добринище, Гоце Делчев, Якоруда, Места, Сатовча и Разлог  са на терен в горящата борова гора на територията на ДГС Елешница. Засегнати..

публикувано на 17.08.24 в 19:32

Избухна пожар в района на ДГС Елешница

Над 50 служители на териториални поделения на ЮЗДП гасят пожар в борова гора на територията на ДГС Елешница.  Гори бял и черен бор, към момента са засегнати 60-70 дка. Веднага след като става ясно, че колегите от Елешница имат нужда от помощ, към мястото тръгват служители на стопанствата в Гърмен, Добринище, Гоце Делчев, Якоруда, Места, Сатовча и..

публикувано на 17.08.24 в 18:03

Представят „Песента на камъните” в Ковачевица

Кюстендилецът Асен Маринов – китарист и композитор, ще представи тази вечер в село Ковачевица спектакъла „Песента на камъните“. Маринов и колегите му певицата Деница Серафим, Дияна Зарева – цигуларка, певица и композитор и перкусионистката Анита Нейчева ще изпълнят авторски композиции и ще разкажат приказни истории за сегашни и отминали времена.  В..

публикувано на 17.08.24 в 14:23

Нов тип детски площадки се изграждат в Кюстендил

Детска площадка на която ще има и съоръжения за възрастни, които да се забавляват, докато по-малките играят ще бъде изградена в Кюстендил. Парите за площадката са от капиталовите разходи на Общината, а стойността ѝ е 32 500 лева.  Площадката ще бъдеразположена в район на града, който през последните години беше занемарен и изоставен. През следващата..

публикувано на 17.08.24 в 13:44

Петима българи са арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница

Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. Води се разследване.  Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос - Халкидики,..

публикувано на 17.08.24 в 11:09

Продължава „Фестивалното лято“ в Разлог

Тази събота , от 20 часа, парка край езерото ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието се организира от Община Разлог. Под звуцита на мелодична латино музика, в танците участие могат да вземат всички присъстващи, което ще превърне събитието в своеобразен танцов маратон,..

публикувано на 17.08.24 в 09:15

Затварят улица в Благоевград

Бул. „Джеймс Баучер“ ще бъде затворен за движение на МПС от  (17 август) в 08.00 часа до понеделник (19 август) в 08.00 часа. Мерките се налагат заради ремонт на ВиК мрежата по пътната връзка. Автомобилите и линии №1, №3, №7, №12 от градския транспорт ще преминават по обходен маршрут, като за добрата организация на движение ще бъдат поставени..

публикувано на 17.08.24 в 09:04