Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-малко 50 души са убити при руски ракетен удар в Николаев

Автор:

Десетки украински войници са загинали след руския ракетен удар над военни поделения до град Николаев. Според "Франс прес" в тях е имало 200 войници, а загиналите са най-малко 50. Според Би Би Си, обстановката в самия град, който е една от основните цели на руското военно нападение, е спокойна.

Не такова е положението в обсадения Мариупол, където улични боеве вече се водят в центъра на града. Мариупол и областта му са връзка между анексирания полуостров Крим и сепаратистките територии в Донбас.

От своя страна Москва обвинява украинската армия в удари срещу цивилни в Донецк. Това е заявил и президентът Владимир Путин в телефонен разговор с премиерът на Люксембург Ксавие Бетел.

Според Путин ракетните удари срещу признатите от Русия народни републики около Донецк и Луганск са довели до "многочислени жертви сред мирното население".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Премиерът Главчев призова собствениците на тежка техника да се включат в борбата с пожарите

Собствениците на тежка техника – земеделци и строителни фирми, в пълна координация с МВР да се включат в борбата с пожарите. За това призова премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса такава организация може да бъде създадена на повече..

публикувано на 17.07.24 в 15:08

Изложба за Световния ден за борба със сушата в Благоевград

С благотворителна изложба в Благоевград ще бъде отбелязан Световният ден за борба със сушата. В рамките на експозицията, която ще бъде днес от 17.30 часа във фоайето на Община Благоевград, ще бъдат подредени 50 платна, изработени от малки таланти от школата по изобразително изкуство „Престо“. Средствата от продажбата на творбите ще бъдат насочени за..

публикувано на 17.07.24 в 15:01

В Благоевград се проведе инициативата "Безотговорността е най-опасната искра"

Образователно-информационна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите за опазване на горите от пожари се проведе днес в Благоевград. В нея се включиха и Регионалната дирекция по горите, Регионалната служба за борба с пожарите, Дирекция „Национален парк Рила“, както и Югозападното държавно предприятие, които..

публикувано на 17.07.24 в 13:45

Събор “Илинден” 2024

Туристическо дружество “Вихрен” гр. Банско, със съдействието на Община Банско и НЧ “Никола Вапцаров-1894 г. ”, организира събор “ Илинден”, посветен на 121 години от Илинденско - Преображенското въстание. Събитието ще се състои на 4 август (неделя), от 10:30 ч., на пикник - “Мрътва́ поле́на” (м. Чалин валог) със специалното участие на..

публикувано на 17.07.24 в 13:43

Обновяват ул. „Иларион Макариополски“ в Благоевград

Община Благоевград стартира дейности по цялостно обновяване на ул. „Иларион Макариополски“ в областния център. Ремонтът предвижда смяна на старите и амортизирани водопроводни и канализационни тръби с нови, отговарящи на съвременните изисквания, което ще гарантира дългогодишна експлоатация и ще намали риска от аварии в ЦГЧ. След завършването..

публикувано на 17.07.24 в 12:15

Нарушено водоподаване в кв. „Ораново” в Симитли

Поради реконструкция на уличен водопровод в гр. Симитли, кв. „Ораново”, ул. „Васил Априлов”, водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за периода  от 22.07.2024 г. (понеделник) до 29.07.2024г. (понеделник) в часовете от 08:00 часа до 18:00 часа. Засегнати ще бъдат участъците: улица „Славянска”, улица „Септемврийска”, улица „Димитър Благоев” и..

публикувано на 17.07.24 в 11:53

НСИ: Нараства броят на фирмите в несъстоятелност

През второто тримесечие на 2024 г. новорегистрираните правни единици в България са 11328, а обявените в несъстоятелност - 1005, показват данни на Националния статистически институт. В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. общият брой на новорегистрираните нараства с 2,7%, а този на банкрутиралите - с 2,1 на сто. Спрямо първото тримесечие на тази..

публикувано на 17.07.24 в 11:41