Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

90 млади изпълнители участват в "Звезди в радиото"

В единадесетото издание на конкурса, организиран от БНР – Радио Благоевград и НХГ „Св.св. Кирил и Методий”, със съдействието на Регионалното управление на образованието и Община Благоевград, със свои изпълнения се представят 90 деца от Благоевград, Банско, Якоруда, Сандански, Дупница, Бобов дол, гр. Рила, с. Бел камен, Разлог и София. 

Съгласно регламента на конкурса, младите изпълнители в областта на класическата, народната и популярната музика трябва да са ученици в V, VI и VII  клас. Те ще представят уменията и таланта си пред жури в състав: диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев, композиторът и виртуоз на тамбурата Валери Димчев, директорът на Радио Благоевград Рина Далева, директорът на  НХГ „Св.св. Кирил и Методий” Марин Митов и музикалният педагог Емануил Манолов. В едноседмичен срок, след представянето днес и утре на участниците, журито ще обяви победителите в конкурса.

В края на април лауреатите ще участват в концерт  в голямото концертно студио на Радио Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Овладян е пожарът във Витоша

Служители на пожарната в Перник и днес ще дежурят на мястото на избухналия вчера пожар във Витоша. Горяха сухи треви и храсти над пернишкото село Чуйпетлово, но заради сложността на терена работата на огнеборците бе затруднена. Пожарът, в чието гасене рано вечерта се включи и хеликоптер е овладян, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Ще..

публикувано на 04.08.24 в 09:48
с. Петрово пожарът в планината Славянка

И днес двата самолета от Швеция ще гасят в планината Славянка

Продължава гасенето на пожара в граничната планина Славянка, каза за Радио Благоевград оБластният управител на Благоевград Георги Динев. И днес ще се включат двата самолета от Швеция.   Два верижни булдозера разширяват просеките с цел да не се разпространява пожарът по склоновете на планината. Все още има действащи огнища в западния и източния..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

Овладян е пожарът под връх Синаница в Пирин

15 служители на НП "Пирин" гасят пожара, възникнал снощи под връх Синаница в Пирин. Огънят е овладян от три страни, теренът е много труден, горят клек, бял бор и бяла мура. Целта е да не се допусне пожарът да премине в горските масиви, каза за Радио Благоевград директорът на парка Росен Баненски. Той изрази надежда, че неговите служители ще се справят с..

публикувано на 04.08.24 в 08:37
с. Петрово пожарът в планината Славянка

Продължава гасенето на пожара в планина Славянка

Пожарникари, горски служители и доброволци продължават да гасят в планината Славянка на българо-гръцката граница. Тази сутрин се очаква много доброволци да се включат в гасенето на пожара. Ситуацията там остава сложна.  Тази сутрин се организира група от доброволци за гасене на пожара на граничната планина Славянка. Призивът бе публикуван във фейсбук..

публикувано на 04.08.24 в 07:19

Пожар в района на връх Синаница в Пирин

Пожар гори в района на връх Синаница в Пирин планина. Той е възникнал в късния следобед. Директорът на НП Пирин, Росен Босненски. Утре сутринта служители на парка ще се отправят към мястото на инцидента. Местността е трудно достъпна, посочи кметът на община Сандански, Атанас Стоянов. Той потвърди първоначалната информация,че мълния е предизвикала пожара.

публикувано на 03.08.24 в 21:48

България отива на нови избори

България отива на поредни предсрочни избори. След продължила над 2 часа среща в парламента между представители на ИТН и ГЕРБ-СДС, стана ясно, че няма да бъде дадена подкрепа за кабинет с третия мандат.  По думите на депутата от ГЕРБ Деница Сачева, този парламент е фрагментиран, има 38 независими депутати, като това създава  риск за стабилността на..

публикувано на 03.08.24 в 15:01

Откриха заразени с чума животни близо до българо-гръцката граница

В Гърция откриха заразени с чума животни в района на Комотини, близо до границата с България. Атина забрани трансфера на овце и кози в страната. Случаите на чума по кози и овце се увеличават, съобщават санитарните власти. Положителни проби дадоха днес изследванията на животните в две животновъдни ферми до Комотини. Общо случаите в страната досега са..

публикувано на 03.08.24 в 14:13