Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Кюстендил остави в ареста сина на кмета на Панагюрище

Снимка: Pixabay

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ е взел Кюстендилският районен съд за 22-годишния Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище Никола Белишки. Мъжът е обвинен за причиняване на телесна повреда на полицай. Униформеният бил наранен от Белишки при задържането му и оказаната от него съпротива, обясниха от полицията. 

Двайсет и две годишният мъж беше задържан на 26 април за умишлено причиняване на пожар в чужд имот – сухи треви и ниска растителност в местността Ломски рид, в землището на с. Ломница, община Кюстендил, каза говорителят на полицията Катя Табачка. Тя припомни, че пожарът е бил потушен от РСПБЗН – Кюстендил, а от пламъците е била спасена 50 дка смесена гора. 

От автомобила на Белишки, паркиран в близост до запаления терен, полицаите са иззели патрон и пистолет, а при последвалите претърсване и изземване в къщата в с. Ломница, която е обитавал 22-годишния мъж, са открити и иззети два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

При задържането си Иван Белишки е бил въоръжен с пистолет и нож, оказал е съпротива, а по случая бяха образувани две досъдебни производства. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Не е локализиран пожарът на Черни връх, гасенето ще продължи и утре

Тревожна е ситуацията с пожара под Черни връх в Рила. Огънят гори на над 2300 метра надморска височина и теренът е труднодостъпен. Дотам няма как да стигне техника, няма как да се пренесе и вода, заради което се гаси на ръка. Пожарът не е локализиран. Пожарникари, горски служители и доброволци се опитват да го овладеят и да го държат на..

публикувано на 24.08.24 в 16:48

Отбелязаха 80 години от акцията в местността Жабокрек

Осемдесет години от акцията на партизаните от Рило-пиринския отряд, в местността Жабокрек, под Рилския манастир, отбелязаха социалисти от Кюстендил, Благоевград, Дупница и София. В края на август 1944 година партизани, водени от командира Васил Демиревски-Жельо, нападат немска част - лазарет и въоръжени войници и превземат базата им...

публикувано на 24.08.24 в 15:11

Ранен полицай в Сатовча

Полицай е ранен тази сутрин при опит да задържи пиян мъж в Сатовча, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград.  По първоначална информация, около 8:30 тази сутрин в село Сатовча, 62-годишен мъж,във видимо нетрезво състояние, е нарушавал обществения ред и при опит да бъде предупреден и задържан от полицейски служител, му е нанесъл..

публикувано на 24.08.24 в 13:33

В събота вечер „Това го могат само банскалии“

Концертът на легендарната Валя Балканска и талантливия гайдар Петър Янев беше истинско събитие, което докосна сърцата на всички присъстващи на концерта им в центъра на Банско. Вълшебните звуци на гайдата и въздействащият глас на Валя Балканска създадоха атмосфера, изпълнена с духа на българската традиция и красотата на народната музика. Публиката беше..

публикувано на 24.08.24 в 11:59

Фестивал на лютеницата в Логодаж

На 24 август традиционният фестивал на лютеницата ще завладее благоевградското село Логодаж. От 18.00 часа в двора на училището неповторимите логодажки баби ще демонстрират пред жители и гости къде се крие тайната в приготвянето на най-вкусната домашна лютеница. Посетителите ще имат възможност да дегустират от традиционната българска..

публикувано на 24.08.24 в 11:43

Четвърто издание на Парк фест "Пейка" на пернишката крепост

Четвъртото издание на Парк фест „Пейка” ще се проведе на пернишката крепост на 24 август. Наред с големия концерт, който по традиция е гвоздеят на фестивала, ще има спортни прояви, активности, насочени към здравната превенция, към екологията, уърк шопове и още много интересни забавления, съобщиха от община Перник. С фестивала се цели да се представи..

публикувано на 24.08.24 в 10:39

Набират доброволци за пожара под Черни връх в Рила

Продължава гасенето на пожара, който възникна вчера вечерта на около 2 300 метра надморска височина в Рила планина под Черни връх. Два екипа на пожарната и горски служители са се включили в гасенето на пожара тази сутрин. Това каза за Радио Благоевград говорителят на ОД на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Засегната площ към момента е около 10..

публикувано на 24.08.24 в 10:25