Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старт на мотосезона в Благоевград

| обновено на 01.05.22 в 07:49

Мотосезонът за 2022 г. ще бъде открит на 1-ви май в Благоевград. Началото му ще бъде поставено от 10.00 часа в парк „Македония“. 
Веднага след това любителите на силни усещания ще преминат по следния маршрут: бул. „Св. Димитър Солунски“, ул. „Яне Сандански“, ул. „Битоля“, ул. „Яне Сансански“, ул. „Броди“, бул. „Пейо Яворов“, ул. „Рила“, ул. „Георги Андрейчин“, ул. „14 полк“, ул. „Джеймс Баучер“, ул. „Владо Черноземски“ , бул. „Св.св. Кирил и Методий“, бул. „Св. Димитър Солунски“, парк „Македония“.
В рамките на два часа мотористите ще демонстрират майсторско управление на машините, спазвайки условията за безопасност. Община Благоевград апелира към всички участници в движението за толерантност и отговорно поведение на пътя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарът в Северна Македония е на 3 км. от границата с България

Горският пожар, който бушува в района на Северна Македония е на около 3 км. от нашата граница. Вятърът в момента е в обратна на нас посока. Ако остане така, за момента няма опасност да влезе в България. От утре превантивно започват да се правят широки просеки с верижен булдозер. Има екипи на ЮЗДП и пожарната, които ще наблюдават постоянно как се развива..

публикувано на 11.08.24 в 20:27
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

И кметът на Благоевград Методи Байкушев информира за пожара в Република Северна Македония

Пожар в Република Северна Македония заплашва да премина на наша територия.  Кметът на община Благоевград във Фейсбук написа: "Пожарът е на територията на Република Северна Македония, оттатък връх Кадиица, община Симитли. Близо е до нашата граница. Голям е. Към границата пътуват екипи на Пожарната и Горските стопанства на Симитли и..

публикувано на 11.08.24 в 18:29

Нов пожар до границата с България

Голям пожар гори на територията на Република Северна Македония и заплашва да влезе в България. Горят западните склонове на връх Кадиица над Симитли. Пожарникари и горски служители пътуват към браздата.  На този етап не е ясно, колко близо е огънят до българска територия, казаха за Радио Благоевград от ЮЗДП.  По първоначална информация от..

публикувано на 11.08.24 в 17:15
Мария Павлова

Министърът на правосъдието идва в Благоевград

Правосъдният министър Мария Павлова пристига утре в Благоевград.  В 12:00 часа тя ще открие официално нов офис на Агенцията по вписванията в града.  На събитието ще присъства и изпълнителният директор на Агенцията по вписванията  Даниела Митева. Офисът е на адрес ул. „Тодор Александров“ № 47, в сградата, където доскоро се помещаваше..

публикувано на 11.08.24 в 14:48

ЗАВЪРШИ БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТ 2024

С огромен успех, много емоции и усмивки завърши 27-то издание на Банско джаз фестивал – едно от най-запомнящите се музикални събития в културния календар на България. Фестивалът, който събра на едно място както утвърдени имена, така и млади таланти, се превърна в пъстър джазов калейдоскоп, който обедини модерни и традиционни форми на..

публикувано на 11.08.24 в 11:21
Планина Славянка.

Елхан Кълков: Трябва да намерим общи действия с гръцките власти за потушаването на пожара в Славянка

Пожарът, който върлува в планината Славянка на гръцка територия на западния фронт, създава опасност за преминаването му на наша територия. Трябва да намерим общи действия с гръцките власти, категоричен е зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков и посочи, че нашите екипи са готови да влязат на гръцка територия да гасят пожара, който има..

публикувано на 11.08.24 в 10:58

Няма признаци на чума по дребните преживни животни у нас

Проверки на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в 551 животновъдни обекта установиха, че животните са клинично здрави, съобщиха от агенцията. Засилените прегледи продължават през следващата седмица,  заради огнищата на чума по дребните преживни животни в съседни страни.  През измината седмица са прегледани над 11 000 дребни преживни..

публикувано на 11.08.24 в 10:31