Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелен Оскар" за Банско

Снимка: visit-bansko.bg

Община Банско получи приза „Зелен Оскар“ в категория „Публичен сектор - обществени организации, общини и държавни структури“ в тазгодишното издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България". За 12-та поредна година b2b Media връчи награди за постигането на "зелени" цели и реализирането на устойчиви стратегии, като номинациите са в 16 основни и 17 допълнителни категории.  Зам.-кметът Костадин Атанасов и Константин Кожарев -началник отдел „Екология и чистота“, получиха престижната награда за Община Банско. „Приемам с гордост наградата „Зелен Оскар“, защото общинското ръководство полага непрекъснати усилия Банско да стане още по-красиво, чисто и подредено. "Съзнаваме своите отговорности за бъдещето на природата, за качеството на живот на жителите на общината, за възпитанието на младото поколение, и не на последно място – за имиджа на цялата ни държава, защото Банско е визитна картичка на България пред света“, заяви Костадин Атанасов при получаването на наградата на официалната церемония.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сандански е домакин на III Международен турнир по художествена гимнастика "Есен в Сандански"

Красотата и грацията на художествената гимнастика отново изпълниха Спортната зала на град Сандански. Спортен клуб по художествена гимнастика "Вихрен", с подкрепата на община Сандански и Българска федерация по художествена гимнастика, организират за трета поредна година Международния турнир "Есен в Сандански". В турнира, който бе открит от кмета на..

публикувано на 12.10.24 в 17:27

В Разлог бе открита шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца.

Скулптурата е поставена в центъра на кръговото кръстовище пред многопрофилната болница в града.  Автор на статуята е скулпторът Асен Ботев. Пред събралото се множество жители на Разлог общинският кмет Красимир Герчев отправи благодарност към Асен Ботев, както и към свещениците и специално към Неврокопски митрополит Серафим за работата по време на целия..

публикувано на 12.10.24 в 16:42

Ученици от Разлог събраха над 5000 лева за лечението на Тервел от село Баня

С изключителен успех премина дарителската кампания в подкрепа на Тервел от село Баня. 5100 лева се събраха само за ден от дарителската кампания, организирана вчера по инициатива на ученици от СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", Професионална гимназия по транспорт и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, които членуват в..

публикувано на 12.10.24 в 15:47

12 октомври - Ден на българската община и местното самоуправление

Днес, 12 октомври, е Денят на българската община.  От тази дата през 1882 година Княжество България има своя първи Закон за общините и градското управление, публикуван тогава в брой 117 на Държавен вестник. С този закон се регламентира за първи път устройството и дейността на местните органи на държавната власт – общинските съвети,..

публикувано на 12.10.24 в 14:11

Панаир на науката и технологиите в Благоевград

Университет за деца и община Благоевград стартираха днес Панаир на науките и технологиите в града. До 18 часа днес посетителите му ще имат възможност да наблюдават експерименти по природни науки и да се запознаят с вълнуващи инженерни инсталации от света на роботиката и автоматизацията, представени на щандовете, позиционирани пред сградата на..

публикувано на 12.10.24 в 13:20

Днес е крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

До днес гражданите, които имат регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане до общинската администрация по настоящия си адрес, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес. Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да бъде..

публикувано на 12.10.24 в 10:09

Откриват скулптура на Света Богородица в Разлог

Шестметрова скулптура на Света Богородица с Младенеца ще бъде открита от 10:00 часа днес с официална церемония в Разлог, съобщиха от общинския пресцентър на официалната фейсбук страница на Общината. Фигурата, изградена от мрамор от местния скулптор Асен Ботев, е позиционирана в центъра на кръговото кръстовище при многопрофилната болница за активно..

публикувано на 12.10.24 в 08:20