Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Настаняват украински граждани в Благоевград

| обновено на 19.05.22 в 07:28

Кметът на Благоевград Илко Стоянов ще предаде днес ключовете на украински и български граждани, одобрени за настаняване в Социалните жилища. 

Това ще се случи в 09.55 ч. на ул. „Роден край“ №39 ( пред втората от трите сгради), уточняват от пресцентъра на Община Благоевград.Вижте още

Предимно слънчево

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските и североизточните райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°.

публикувано на 01.07.22 в 05:50

Създават фонд за лечение на жители на Община Разлог

Нов общински съветник положи клетва на днешното заседание на Общинския съвет в Разлог. Румяна Ячкова от квотата на „БСП за България“ заема мястото на отстранения Александър Крайнов. Поради заболяване на председателя на Общинския съвет д-р Мария Копанарова заседанието бе водено от зам.-председателя Петър Попов. Съветниците приеха единодушно..

публикувано на 30.06.22 в 18:40

Кметът на Благоевград пред Съюза на слепите: Поклон пред силата на духа Ви

Кметът Илко Стоянов се срещна с представители на Съюза на слепите в Благоевград, които днес проведоха отчетно събрание на териториалната структура. По време на разговорите бяха обсъдени належащи въпроси, свързани с дейността на организацията, като бяха набелязани и мерки за подпомагането й от страна на Община Благоевград...

публикувано на 30.06.22 в 17:26

Съветници взеха важни решения

На свое заседание, Общинският съвет в Банско даде съгласие за завишаване нормата за пълняемост на групите в общинските детски градини „Здравец” – Банско и Детска градина „Мечо Пух” – Добринище за учебната година 2022/2023г. Увеличението на групите се налага поради заселване на туристи и обслужващ персонал в активния зимен туристически сезон...

публикувано на 30.06.22 в 16:49

Ентусиасти мерят сили в "Мечи крос"

Под патронажа на кмета Радослав Ревански, за пета година ще се проведе Националният любителски „Мечи крос – 2022“ Белица. Стартът на петото издание на надпреварата ще бъде даден на  23 юли, събота от 10:30 ч. в град Белица. Участниците ще се състезават на две дистанции 4 км. и 12.7 км. със старт пред сградата на общината. Първа дистанция..

публикувано на 30.06.22 в 16:33

Двама съветници станаха независими

Двама общински съветници от БСП, единият от които е бившият председател на общинската структура на партията в Кюстендил Росен Димитров, напуснаха групата си в Общинския съвет в Кюстендил и станаха независими.  По време на заседанието на ОбС стана ясно, че двамата съветници не са се съобразили с решение на групата съветници от БСП по отношение..

публикувано на 30.06.22 в 16:18

Студенти по скулптура представят своя творба

Студентите по скулптура от Националната художествена академия ще представят в четвъртък, 30-и юни, създадената от тях творба в лесопарк "Хисарлъка" над Кюстендил. Арт инсталацията е създадена по време на пленера "В духа на Майстора". Идеята е мястото да се превърне в място за арт изяви между творци и съмишленици. Освен студенти по скулптура в..

публикувано на 30.06.22 в 14:38