Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летни занимания за деца в библиотеката в Разлог

Децата на Разлог могат да се забавляват и научат интересни неща, като участват в една от най-успешните инициативи на Читалищна библиотека в Разлог, която се нарича "Лято в библиотеката". От тази седмица започват своеобразни "Дни на отворените врати" на Детския отдел, където ученици от първи и втори клас, ще могат да се запознаят с това, как се взима книжка от библиотеката, как да търсят и намират по списъка от училище, а в детският кът през сградата могат да рисуват, отговарят на гатанки, да се запознаят едни с други и с библиотечните служители.

Читалището в Разлог организира и  летни занимания за деца, от първи юли. Родителите, които желаят да запишат децата си могат да го направят на място в детски отдел,  главният библиотекар Лена Иванова е категорична, че през годините не е върнато нито едно дете. Организаторите на "Лято в библиотеката" отново са предвидили различни творчески занимания и забавни игри за най-малките посетители всеки вторник и четвъртък от 11.00 до 12.00 часа през юли и август. Ваканционните занимания са насочени към деца от първи до четвърти клас и целта е създаването на умения за работа в екип, социализация, развитие на речеви и творчески умения, обогатяване на общата култура.
 
В библиотеката ще отвори отново врати и "Работилничка за рисуване", а най-малките могат да се запознаят с приказни герои с книжки за оцветяване и др.

По публикацията работи: Лина Пъргова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

156 кандидати за депутати в Перник

Бивши депутати и кандидати за кметове са включени в листите в Перник за предстоящите на 9 юни предсрочни парламентарни избори. Само четири са мандатите, а регистрираните кандидати са 156.  Досегашните депутати Георг Георгиев и Христина Георгиева от ГЕРБ-СДС, Бойко Рашков от „ Продължаваме промяната - Демократичан България” и Димо Дренчев от..

публикувано на 08.05.24 в 10:50

Ясни са победителите в конкурса за есе „Моят род, моето родно място“

По случай Празника на град Сандански, Община Сандански и Археологически музей, Сандански обявявиха Конкурс за ученическо есе на тема “Моят род, моето родно място“ за ученици от VIII до XII клас. Получените есета бяха оценени от комисия с председател доц. Димитър Тюлеков – историк, преподавател в ЮЗУ и членове д-р Биляна Карадакова – историк,..

публикувано на 08.05.24 в 10:26

157 са кандидатите за депутати в Кюстендилско

Общо 157 са кандидатите за народни представители в Кюстендилския избирателен район за предсрочните парламентарни избори, съобщи за Радио Благоевград , председателят на Районната избирателна комисия Венцеслав Механджийски. Общо регистрираните партии за участие в изборите са 20, а коалициите – 11. Най-възрастният кандидат за депутат е на 80 години и е..

публикувано на 08.05.24 в 10:14

Радев на официално посещение в Азербайджан

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Република Азербайджан, по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в икономиката, енергетиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма са във фокуса на посещението на делегацията ни водена от президента, в..

публикувано на 08.05.24 в 09:20

Теглят в ЦИК номерата на бюлетините на партиите за изборите на 9 юни

В 16 часа днес Централната избирателна комисия (ЦИК) ще определи чрез жребий поредните номера в бюлетините на партиите, коалициите и Инициативните комитети за предстоящите избори на 9 юни. Също с теглене на жребий ще бъде определен и редът за представяне на кандидатите, регистрирани от политическите формации и Инициативните комитети, в различните форми..

публикувано на 08.05.24 в 09:15

Облачно и дъждовно време

Днес над страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток и с него ще започне да нахлува хладен въздух...

публикувано на 08.05.24 в 07:06
Язовир

Изпускат контролирано язовир "Студена"

Падналите дъждове и продължаващато снеготопене значително повишиха нивото на язовир „Студена” през последните дни. Само за едно денонощие – на 4 срещу 5 май, водният обем е увеличен с около 1 млн. куб. метра. През почивните дни е направен опит да се изпускат по-големи водни количества, но реката в село Студена е повишила много нивото си, което..

публикувано на 07.05.24 в 17:48