Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пороен дъжд в Благоевград предизвика наводнения

Пороен дъжд, придружен с мощна гръмотевична буря, се изсипа над Благоевград в продължение на 40 минути в късния следобед днес. Булеварди и улици са залети. Наводнени са ниските етажи на обществени сгради, жилища и няколко заведения. От държавното ВиК дружество съобщиха за много аварии, тъй като дъждовната вода не може да бъде поета от мрежата. Всички екипи на пожарната са мобилизирани да изпомпват водата. Засега няма съобщения за пострадали от бурята хора.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стартира реконструкцията на част от водопроводната мрежа в Разлог

Днес – на големия християнски празник Преображение Господне, започва подмяната и реконструкциата на водопроводната мрежа, като първата улица, на която, ще бъдат извърщени ремонтните дейности, е улица „Шипка“. С водосвет за здраве и успех се даде началото на проект, финансиран от „Програма за подкрепа на общински обекти“, който поетапно ще обхване..

публикувано на 06.08.24 в 15:24

Откриват ловния сезон в Трънско на 10 август

С подписан договор за концесия между Ловно-рибарско сдружение „Руй“ и Държавно горско стопанство – Трън, ловците в Трънско посрещат новия ловен сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Договорът е сключен за срок от 15 години и дава право на ЛРС да стопанисва и управлява дивечовите запаси на територията на цялата..

публикувано на 06.08.24 в 14:43

Благоевград събира успешни предприемачи на форум „Ела (си) у дома"

Община Благоевград организира първото издание на инициативата „Ела си у дома“. Тридневният форум ще се проведе от 12 до 14 август и ще представи възможностите на областния център за живот и бизнес. Акцентът на събитието е голям бизнес форум, който ще представи редица вдъхновяващи истории на успели хора, свързани с Благоевград. „Амбицията ни е да..

публикувано на 06.08.24 в 14:07

Военнослужещи гасят пожара по границата ни с Гърция

44 военнослужещи от Сухопътните войски днес, 6 август, участват в гасенето на пожара в планината Славянка на българо-гръцката граница. 23-ма военнослужещи с 5 броя техника под ръководството на лейтенант Димитър Палов са от Трето бригадно командване и 21 военнослужещи с 3 броя техника с ръководител капитан Десислава Желязкова са от 78-ми батальон за..

публикувано на 06.08.24 в 14:03

Дупничанин остана без медал от Париж 2024

Дупнишкият борец Кирил Милов остана без медал от Париж 2024. Българинът не се възползва от втория си шанс и загуби първия мач в репешажите за бронзовия медал в категория до 130 килограма на турнира по класическа борба на Олимпийските игри в Париж. Той отстъпи с 4:6 точки от Абделлатиф Мохамед от Египет. В първите секунди и двамата бяха пасивни, като..

публикувано на 06.08.24 в 12:54

Кметът на Банско се срещна с ръководството на Регионалната мрежа „ХоумНет"

Кметът на община Банско Стойчо Баненски  и неговият екип проведоха работна среща с националните ръководители на Регионалната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” от Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Грузия, Северна Македония, Сърбия и България. Мрежата „ХоумНет“ обединява надомни работници, които практикуват традиционни и..

публикувано на 06.08.24 в 12:49

Лятно екоучилище на тема ,,Богатствата на Национален парк Рила“

Лятно екоучилище се проведе от 2 до 6 август 2024 г. в района на Национален парк „Рила“ с участието на ученици и техните преподаватели от 15 учебни заведения от цялата страна и членове на Фондация „БМВП“. За осъществяването на разнообразната програма се включиха експерти от Басейновите дирекции, Дирекция „Национален парк Рила”, Изпълнителна..

публикувано на 06.08.24 в 12:41