Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 нови случая на COVID-19 в Благоевград

Снимка: Pixabay

Сто и шейсет са новите случаи на коронавирус у нас за последните 24 часа. Положителни са 4,2 на сто от направените 3818 теста, показват актуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Най-много са новите случаи в София - 57, следват областите Пловдив - с 16 и Бургас - с 10 новоинфектирани. В болница се лекуват 303 души; 29 са в интензивно отделение.  Като излекувани за 24 часа са отчетени 874 души, починали са четирима. През последното денонощие са били поставени 451 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 2 060 201.

В Благоевград новите случаи на коронавирус са 8, в Кюстендил 3, в Перник 3.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разлог почете с шествие-поклонение и панихида героите и жертвите на Кръстовденското въстание

Днес, признателен Разлог почете с шествие-поклонение и панихида героите и жертвите на Кръстовденското въстание - неделима част от Илинденско-Преображенското въстание. Преди 121 години 42 достойни мъже от Разлог - бащи и синове, братя и роднини, дават живота си за настоящето и бъдещето на България. 28 от тях са погребани в оброчището „Свети Димитър”...

публикувано на 15.09.24 в 14:13
Съдебната палата в Кюстендил

Съдът отхвърли жалбата срещу закритите изборни секции в ромския квартал в Кюстендил

Административният съд в Кюстендил отхвърли подадена жалба срещу закриването на 6-те  изборни секции в ромския кв. "Изток". Те бяха закрити със заповед на тогавашния кмет на Общината Петър Паунов през 2015 г. като противодействие на купуването на гласове и търговията с вот в квартала. Жалбата е подадена от жител на квартала с инициали И.С.Д.  срещу..

публикувано на 15.09.24 в 13:31

Продължава изясняването на причините за трагедията в авиобаза "Граф Игнатиево"

Все още се изясняват причините за инцидента в авиобаза "Граф Игнатиево", при който в петък по време на тренировка загинаха двама пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Загинали са двамата офицер-пилоти на катастрофиралия учебно-боен самолет В траур са общините Долна Митрополия, където се намира Висшето военновъздушно..

публикувано на 15.09.24 в 11:18

Разлог ще почете жертвите на Кръстовденското въстание

С шествие и панихида в Разлог ще бъдат почетени жертвите на Кръстовденското въстание – неделима част от Илинденско – Преображенското въстание, съобщиха от Община Разлог.  Днес, в 11:00 часа, от централния площад „Преображение“ в града ще тръгне паметно шествие, а разложката общественост ще сведе глава пред паметниците на поета Пейо Яворов и на баба..

публикувано на 15.09.24 в 09:17

Времето в неделя

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява.  След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд.  Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°.

публикувано на 15.09.24 в 09:14

В Благоевград откриха бюст-паметник на легендарния водач на ВМРО Иван Михайлов

В  градската градина на Благоевград откриха бюст-паметник на един от легендарните водачи на Македонското освободително движение и лидер на историческото  ВМРО Иван Михайлов. Инициатор а поставянето на паметника е и новата политическа емиграция от Македония, а средствата са събирани от Инициативен комитет.  Бюст-паметникът е дело на  38-годишния..

публикувано на 14.09.24 в 18:36

Поклон пред загиналите горноджумайци край село Звегор!

Десетки благоевградчани почетоха на 14 септември героите в битката край село Звегор, Република Северна Македония. 80 години по-късно благоевградчани сведоха глава пред паметника на загиналите на 15 и 16 септември 1944 г. гвардейци от Първа гвардейска дружина към 14-ти пехотен Македонски полк, който влезе в битка с немските войски при село Звегор в..

публикувано на 14.09.24 в 14:43