Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Балабанов: Трябва да се спре този порочен опит за управление

Станислав Балабанов
Снимка: БГНЕС

Няма нищо изненадващо. Всъщност сложихме край на тази продължителна агония, защото така всъщност не може да се продължава, заяви за Радио Благоевград народният представител от ИТН Станислав Балабанов. Причините са много, има факти за всяка една от тях, обясни Балабанов. Планове за еврото, актуализацията на бюджета, ситуацията по отношение на Република Северна Македония, това са все неща, за които ние няма как да си мълчим, каза още той и обяви, че му е дошло времето, в което трябва да се спре „този порочен опит за управление, защото тези с които подписахме коалиционно споразумение в името на това, българските граждани да бъдат спокойни“. 

Управляващите решиха, че след няколко месеца на власт ще управляват еднолично, ще правят каквото си поискат, ще превръщат парламента в гумен печат. Решихме, че така не може и поради тази причина поехме отговорност и взехме едно практично решение, заяви Станислав Балабанов.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя”

В рамките на кампанията „Да изчистим България заедно” на 14 септември доброволци ще почистват бреговете на язовир „Долна Диканя” в община Радомир, съобщи зам.- председателят на Национална федерация „Земеделие и горско стопанство” към КТ „Подкрепа” Павел Черийски.  Сборният пункт е в 9.00 часа в района на Фермата. За желаещите да се включат в акцията са..

публикувано на 12.09.24 в 09:36

МОН връчва "Национална диплома" на гимназисти – пълни отличници

Министерството на образованието и науката ще връчи почетните отличия "Национална диплома" на гимназисти с пълни шестици по всички предмети. В номинациите участват и ученици с пълни шестици на държавните зрелостни изпити и класирани на водещи места в различни олимпиади. На награждаването ще присъстват служебният премиер Димитър Главчев, министърът на..

публикувано на 12.09.24 в 09:23

Седем опасни свлачища в област Перник

Седем от 99 регистрирани свлачища в област Перник се намират в близост и над речни корита и дерета. Информацията изнесе на проведения областен съвет за намаляване на риска от бедствия Мина Канариева - управител на „Геозащита Перник”. Седемте свлачища, намиращи се до реки и дерета са в землищата на град Трън, брезнишките села Завала и Слаковци,..

публикувано на 12.09.24 в 09:18

Депутатите гласуват Закон за насърчаване на доброволчеството

Народните представители ще започнат работата си с  гласуване на първо четене на Закон за насърчаване на доброволчеството. Депутатите ще обсъдят и промени в Закона за физическото възпитание и спорт. Вносителите от "Възраждане" предлагат треньорите, подготвили медалисти от параолимпийски игри, също като състезателите да имат право на пожизнена месечна..

публикувано на 12.09.24 в 09:14

ВСС решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор

Висшият съдебен съвет решава дали да възобнови процедурата за избор на главен прокурор. Предложението е на Прокурорската колегия, като според проекта изборът трябва да е в средата на януари 2025 година. От миналия юни временно изпълняващ функциите обвинител №1 е Борислав Сарафов. Той пое ръководството на прокуратурата сред предсрочното прекратяване на..

публикувано на 12.09.24 в 09:12

Национално съвещание на МВР в подготовка за изборите

С подготовката на изборите е свързано и Националното съвещание на МВР. В него ще се включи служебният министър-председател Димитър Главчев. В заседанието участие ще вземе и министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор на организационно-техническата подготовка на вота, както и представители на прокуратурата и ДАНС. В срещата..

публикувано на 12.09.24 в 09:10

Предимно слънчево време

Днес ще бъде предимно слънчево, преди обяд все още над североизточните райони ще има по-значителна облачност, а на места в котловините ще е мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

публикувано на 12.09.24 в 06:57