Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 нови случая на COVID-19 в Благоевград

Снимка: Ани Петрова

240 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са 6,44 на сто от направените през изминалото денонощие 3 722 теста.  9 души са починали вследствие на Covid-19.  24 са новопостъпилите в болнични заведения. 251 е общият брой на хоспитализираните. От тях – 29 са в интензивни отделения. Поставените дози ваксини са 507. В Благоевград новите случаи на коронавирус са 5, в Кюстендил 3, в Перник също 3.


По публикацията работи: Светлин Кърпачев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пленум на ВСС обсъжда старта на процедурата за избор на председател на ВАС

След като преди месец откри процедура за избор на нов главен прокурор, днес Пленумът на Висшия съдебен съвет ще обсъжда старта на процедурата за избор и на председател на Върховния административен съд. Това става месец преди края на мандата на настоящия шеф на ВАС Георги Чолаков. Мандатът му изтича на 22 ноември, а според приетата от Съдийската..

публикувано на 17.10.24 в 09:25

Днес ще бъде извършена отложената проверка на BG-Alert

Днес ще бъде проведен отложеният национален тест на системата BG-Alert.  В продължение на половин час - от 13:00 до 13:30 часа ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата. Чрез системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо..

публикувано на 17.10.24 в 09:22
Белоградчишките скали в Северозападна България

Предимно слънчево време

На 17 октомври, четвъртък, времето ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Североизточна, а към обяд и над Централна България, която към края на деня ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България временно силен от север. Максималните температури ще бъдат от 13° в североизточните до 20° в крайните..

публикувано на 17.10.24 в 05:42

Съюзът на съдиите призова ВСС да не избира главен прокурор и председател на ВАС

Съюзът на съдиите в България призова Висшия съдебен съвет, чийто членове от две години са с изтекъл мандат, да не избира главен прокурор и председател на Върховния административен съд. Това става дни след като  за поста на Обвинител номер едно беше номиниран само изпълняващия функциите в момента Борислав Сарафов и ден преди Съветът да открие процедурата..

публикувано на 16.10.24 в 16:14

Ремонтират настилки на кръстовища в Петрич

От днес започват дейностите по ремонт на настилки на трасето от кръстовището на  ул. „Рокфелер“ с ул. „Елтепе“ (до гробищния парк) и   ул. „Елтепе“, ул. „Солунска“ и участък от ул. „Места“ до бензиностанция „Круиз“, гр. Петрич. Това налага временна организация за движение по споменатите улици, като ще се въведе пропускателен режим в участъците, по..

публикувано на 16.10.24 в 14:07

Кметът Байкушев предлага регистрирани одитори с доказан опит да заверяват финансовите отчети

Да бъде въведен ясен регламент за избор на одитори за заверка на годишните финансови отчети на общинските публични предприятия, предлага кметът на Благоевград Методи Байкушев, който внесе за обсъждане в ОбС проект на Правила за избор на регистриран одитор за заверка на годишни финансови отчети на общинските публични предприятия.   Въвеждането на..

публикувано на 16.10.24 в 14:01

Петима с номинации за почетни граждани на Дупница

Пет са номинациите за почетни отличия по повод празника на Дупница 19 октомври.  За почетен гражданин е номинирана посмъртно родената в Дупница легендарна джаз певица Леа Иванова. Номинация за почетен знак е получил собственикът на IT компания и основен доброволец при гасенето на пожара в Рила Димитър Димитров. Вносители на двете предложения са..

публикувано на 16.10.24 в 13:53