Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ново попълнение в езерото на парк „Бачиново“

40 зеленоглави женски патици от понеделник, 4-и юли, плуват в езерото на благоевградския парк „Бачиново“. Новото попълнение става възможно благодарение на инициативата на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ и със съдействието на Община Благоевград.

Инициативата, която е подкрепена от Националното сдружение на ловците и риболовците, е породена след вандалския акт, при който бяха унищожени десетки водни екземпляри. В момента на вода се пускат предимно женски видове, уточни председателят на благоевградското Ловно-рибарско дружество, Иван Василев.

Според кмета на община Благоевград Илко Стоянов, дарителският акт ще допринесе за още по-голямото разнообразие на флората и фауната, които определят облика на крайградската паркова зона.Галерия

Вижте още

Предимно слънчево

На 18 август времето ще бъде слънчево, след обяд над Източна България с купеста облачност. На места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 33° и 38° градуса.     

публикувано на 18.08.22 в 05:24
КОВИД 19

77 нови случая на COVID-19 в Благоевград

1189 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 6103 теста, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са над 19% от взетите проби. В болница са настанени 1024 души, 53 от тях в интензивни отделения. Поставените ваксини през последното денонощие са 2320. В Благоевград новите случаи на коронавирус са 77, в..

публикувано на 18.08.22 в 05:22

Край: 24 партии 7 коалиции подадоха документи за изборите

Изтече крайният срок за подаване на заявления за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. 24 партии и 7 коалиции са декларирали в Централната избирателна комисия желание да участват във вота на 2 октомври. Спокойно и без обичайния наплив в последния ден протече подаването на документи за участие в предсрочния парламентарен вот. Сред..

публикувано на 17.08.22 в 19:13

Заместник-министър Захари Христов ще инспектира АМ „Струма“

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Иво Иванов ще инспектират автомагистрала „Струма“ в района на тунел „Железница“ и свлачищата около него. Инспекцията ще бъде утре, 18 август,  и ще започне   в 11.30 часа.

публикувано на 17.08.22 в 18:47
Строежът на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

АПИ: Тунел „Железница“ на АМ „Струма“ не е готов

Не са завършили асфалтовите работи, монтажът на ограничителните системи, доизграждането на електрозахранването в тунел "Железница" на АМ "Струма". Продължава и работата по системата SCADA за управление на тунела. Нейното изпълнение към момента е на 80%. Работи се по системите за безопасност в тунела - аварийни ниши, табла, климатици, окабеляване,..

публикувано на 17.08.22 в 18:28

Община Разлог с нов заместник-кмет

Нов заместник-кмет ще бъде назначен в близките дни в община Разлог, съобщиха източници от местната администрация. Предвид растящия обем работа и необходимостта от навременно изпълнение на важни делови въпроси и дейности е необходимо предприемане на това назначение.  Много важен факт е, че новият зам.- кмет, категорично няма да бъде външен,..

публикувано на 17.08.22 в 17:36

Ремонтират пътя до "Бодрост"

Община Благоевград започна ремонтни дейности по пътя за местността „Бодрост“. В следващите дни ще бъдат изкърпени всички дупки по асфалтовата настилка в периметъра от 3-ти до 16-ти км, включително.  Движението се осъществява свободно, като участъците по които се работи са обозначени с необходимите знаци. Паралелно с това, Община Благоевград..

публикувано на 17.08.22 в 14:53