Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Приключи „Плувно лято 2022“

Приключи програмата „Плувно лято 2022“ и с децата от гр. Банско - част от лятната програма на МКБППМН, финансирана от община Банско. 

В продължение на две седмици над 200 ученици от НУ „Св. Паисий Хилендарски” и СУ „Неофит Рилски” се включиха по график в заниманията по плуване. Тази година треньори на децата бяха Светлана Цветкова и Иван Баряков, които бяха подготвили програма за обучение. С изключителен професионализъм, внимание и отношение, съобразно възрастта на децата, те успяха да им поднесат както теоретическа подготовка и правила за безопасно поведение, квалифицирани уроци за правилно плуване,  така и много забавни водни игри и скокове. 

 


По публикацията работи: Весела Сукалинска
Вижте още

Присъда за мъж посегал на полицай

Осъдиха дупничанин за причиняване на лека телесна повреда на полицай Наказание "лишаване от свобода" за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години, наложи Районният съд в Дупница, по отношение на 19-годишен дупничанин, който се призна за виновен в причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител...

публикувано на 08.08.22 в 12:36

Борисов обиден на Радев: Експериментът "Василев – Петков" донесе милиардни щети!

Бойко Борисов обяви категорично, че след нанесените щети от "Продължаваме промяната" върху българската икономика, не вижда как партията му би се коалираля с тях. "С всеки изминал ден, с щетите, които са нанесли партиите на промяната в страната, нашите избиратели не допускат да се коалираме с тях за предстоящите избори", посочи той пред журналисти при..

публикувано на 08.08.22 в 10:51

Внимание шофьори: Ремонт около кръговото кръстовище "Благоевград-Юг"

Движението при км 97 на АМ „Струма", в района на кръговото кръстовище "Благоевград-Юг" се осъществява с повишено внимание, поради ремонтни дейности, съобщават от пресцентъра на АПИ. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет..

публикувано на 08.08.22 в 10:47

Биг Бенд Благоевград с награда за дългогодишен принос

Плакет за дългогодишен принос в популяризирането на джаз музиката в България беше връчен на Биг Бенд Благоевград на откриването на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Биг Бенд Благоевград откри фестивала с многообразна програма - джаз стандарти, фънк, суинг, поп, латино. Популярни и обичани песни бяха изпълнени от солистите Васил..

публикувано на 08.08.22 в 10:44

Две спасителни акции в Пирин за последните два дни

Две спасителна акции са провели планинските спасители от отряд Банско и Добринище през уикенда. В събота са оказали помощ на 56-годишен мъж, изпаднал във физическа невъзможност да продължи по маршрута си след тежко падане в района на  Джамджиеви скали. В неделя, спасителите отново се налага да проведат акция. По обед е подаден сигнал на тел.112 за..

публикувано на 08.08.22 в 10:00

В сборни секции ще гласуват в Трънско

На предстоящите на 2 октомври избори жителите на 49 села в Трънско ще гласуват в сборни секции. Община Трън, която е сред най-големите по площ в страната, е сред най- обезлюдените. Само в две от селата на територията на община Трън - Ерул и Глоговица, ще има самостоятелни секции.  Жителите на останалите 49 села ще гласуват в сборни секции, като в..

публикувано на 08.08.22 в 09:39

Почистват коритото на река Благоевградска Бистрица

Община Благоевград стартира дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета.  Акцията, която стартира тази седмица, е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при евентуални обилни валежи. Отстраняването на растителността ще се извърши на два етапа, като първият от тях ще се осъществи в..

публикувано на 08.08.22 в 09:24