Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

В Благоевград започва кампания за събирани на опасни отпадъци

Снимка: Община Козлодуй

От вторник, 5-и юли, започва кампания на община Благоевград за събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

 Тя ще се проведе в два последователни дни –  5 и 6 юли. Отпадъците ще се приемат в мобилен събирателен пункт за безвъзмездно предаване.

Днес от 10:00 до 12:30 часа гражданите ще могат да оставят опасните битови отпадъци  до сградата на Камерна опера Благоевград, а следобед, от 13:00 до 16:00 часа, в ж.к. „Еленово“, на  ул. „Георги Андрейчин“.

Утре сутрин, мобилният пункт ще е на бул. „Св. Димитър Солунски“ № 26, а следобед в ж.к. “Струмско“, ул. „Освобождение.


Вижте още

Посрещат мощите на Св. Лука Симферополски в Сандански

Днес, на 18 август, мощите на Св. Лука Симферополски ще бъдат посрещнати в 18:00 часа в храм „Св. вмчк Георги“ в Сандански.  Ще бъде отслужена празнична вечерня. Мощите на светеца ще останат в храма за поклонение до обяд на 19 август. Свети Лука Симферополски (В.Ф.Войно-Ясенецки) е хирург, учен, автор на трудове по анестезиология,..

публикувано на 18.08.22 в 10:24
Снимката е илюстративна

Възстановено е движението по пътя Симитли - Кресна

Вече е възстановено движението по път I-1 /Е-79/ Симитли - Кресна, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".  По-рано днес временно движението в района се осъществяваше двупосочно в една лента, поради пътнотранспортно произшествие.  Движението се регулираше от пътна полиция, а препоръката на пътната агенция към водачите бе да се..

публикувано на 18.08.22 в 10:18

"Здравей, Лято!" в Банско

С концерт под надслов „Здравей, Лято”, участниците в лятната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Банско, показаха какво са научили през лятната ваканция, докато са посещавали многобройните занимания в Центъра за работа с деца. На площада те танцуваха, пяха, рецитираха не..

публикувано на 18.08.22 в 09:59

В село Коларово регулярно доставят дърва за огрев

В село Коларово започна кампанията за снабдяване на населението с дърва за огрев. В региона хората предпочитат да се отопляват на дърва, въпреки по-високите цени тази година, каза за Радио Благоевград кметът на село Коларово Величка Спасова. По думите й има регулярно доставяне на дърва по домовете на местните жители. Няма да почустваме някаква..

публикувано на 18.08.22 в 09:42

Рекултивират старото сметище в Перник

В ход са дейностите по рекултивацията на старото сметище в Перник, съобщиха от общинския пресцентър. С реализацията на проекта ще бъде ограничено максимално неблагоприятното въздействие на натрупаните отпадъци върху околната среда. Вече се работи по предепонирането на отпадъците. Предстои да бъде изградена газоотвеждаща система, да бъде положен..

публикувано на 18.08.22 в 09:33

Инспектират АМ "Струма"

Проблемите около  изграждането на  автомагистрала „Струма“ в участъка между Благоевград и Симитли , както и довършителните дейности  в новия тунел „Железница“  ще инспектират заместник-министърът на регионалното развитие  Захари Христов и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Иво Иванов. По информация на пътната агенция тунелът..

публикувано на 18.08.22 в 08:27

Повишено внимание на пътя Симитли - Кресна

Временно движението по път I-1 /Е-79/ Симитли - Кресна  се осъществява двупосочно в една лента, поради ПТП. Движението се регулира от пътна полиция, водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

публикувано на 18.08.22 в 08:10