Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатен транспорт за събора "Пирин пее"

Община Разлог организира безплатен транспорт за XI-ти национален събор на народното творчество "Пирин пее" 2022 г. Автобусите, подсигурени от домакините на събора, ще се движат по маршрут Народно Читалище "15-ти септември 1903-1909 г." Разлог - каравините в местност "Предел" и обратно.

На 30-ти юли от 09:00 до 12:00 и от 14:30 до 21:15 часа на 30-ти юли през половин час гостите ще се превозват в двете посоки.

На 31-ви юли първият автобус тръгва отното в 9:00 часа от Разлог, а последният от събора към спирката срещу читалището ще потегли в 14:30 часа.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Православната църква чества празника Преображение Господне

На днешния празник  Неврокопският митрополит Серафим отслужи  света литургия в храма „Въведение Богородично“ в Благоевград. Много вярващи почетоха църковния празник. Миряните излизаха от черквата с надежда за здраве, разбирателство и взаимопомощ. Според светото писание на Преображение Исус Христос показва на своите ученици божествения си..

публикувано на 06.08.24 в 11:40

ОИСР оцени високо допълнителното пенсионно осигуряване в България

Подготвят се промени в частното пенсионно осигуряване, които имат основната цел да увеличат доходите за старост и да гарантират адекватни пенсионни плащания, информират от пресцентъра на Комисията за финансов надзор.  Организацията за икономическо сътрудничество и развитие оцени високо допълнителното пенсионно осигуряване в България и подкрепя бъдещите..

публикувано на 06.08.24 в 10:44

Гл. комисар Ал. Джартов: Няма значително усложняване на пожара в Славянка, независимо от това пожарът не е ограничен

Работата на екипите от пожарникари, горски служители, военни и доброволци днес ще се съсредоточи върху източния фронт на пожара. В гасенето на огъня  се включват и двата самолета, които вчера пристигнаха от Испания.   „Ще се включи и специализирана техника за гасене на огнищата с вода. Паралелно с това ще съблюдаваме и мерките за безопасност, тъй..

публикувано на 06.08.24 в 10:04

МЗХ: Всички площи с напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с евросредства

Всички площи със съществуващи напоителни инсталации ще бъдат допустими за подпомагане с европейски средства, съобщават от Министерството на земеделието. Общият бюджет на финансовата помощ е близо 100 млн. лева. Ведомството публикува за обществено обсъждане проекта на насоките за кандидатстване. "Целевият прием на проектни предложения за повишаване на..

публикувано на 06.08.24 в 09:32

Патриархът отслужи архиерейска вечерня в храм в Боровец

Радвам се, че след дълго време отново може да се служи в този прекрасен храм и да бъде място, което свидетелства за Бога, за неговата любов към всички човеци, за всички, които идват на това място. Това каза снощи Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в храма "Преображение Господне" в курортен комплекс "Боровец", където отслужи архиерейска..

публикувано на 06.08.24 в 09:21

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава пред трима..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Ново огнище на пожара в планината Славянка премина на наша територия

Ново огнище на големия пожар в гръцката част на планината Славянка премина на българска територия и разшири периметъра на огъня от наша страна.  Поредното прехвърляне на пожара в Гърция и на наша територия отвори нов периметър от около 1200 декара, на който тежки булдозери вече започнаха да правят широки просеки, за да ограничат разпространението на..

публикувано на 06.08.24 в 08:06