Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП няма да върне мандата в близките 2 седмици

Автор:

БСП вероятно ще задържи третия мандат поне до 12 август, стана ясно от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която свика спешна среща на председателите на преговарящите за правителство партии заради решението на КС да обяви за противоконституционен изборът на председател на КЕВР

Ръководствата на парламентарните групи на БСП, ПП, ДБ и ИТН са изразили съгласие, че незабавно трябва да се открие процедура за избор на нов председател на енергийния регулатор. Пресметнато е било, че от откриването ѝ до избора ще е необходимо парламентът да работи поне до 12 август. Затова и мандатът вероятно ще бъде задържан, тъй като за избора трябва да има работещ парламент. 

Преговорите за съставяне на кабинет продължават, както бяха обявени, допълни Нинова. 

Днес всички ще представят окончателния си вариант на програмата, а през уикенда тя ще бъде обобщена. 

Следващата седмица се очаква да бъдат обсъждани структура и персонален състав на кабинета, обяви още Корнелия Нинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава „Фестивалното лято“ в Разлог

Тази събота , от 20 часа, парка край езерото ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието се организира от Община Разлог. Под звуцита на мелодична латино музика, в танците участие могат да вземат всички присъстващи, което ще превърне събитието в своеобразен танцов маратон,..

публикувано на 17.08.24 в 09:15

Затварят улица в Благоевград

Бул. „Джеймс Баучер“ ще бъде затворен за движение на МПС от  (17 август) в 08.00 часа до понеделник (19 август) в 08.00 часа. Мерките се налагат заради ремонт на ВиК мрежата по пътната връзка. Автомобилите и линии №1, №3, №7, №12 от градския транспорт ще преминават по обходен маршрут, като за добрата организация на движение ще бъдат поставени..

публикувано на 17.08.24 в 09:04

Предимно слънчево време

На 17 август преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°.

публикувано на 17.08.24 в 08:56

Румен Гайтански се е предал доброволно, задържан е за 72 часа

Румен Гайтански, по прякор Вълка, е задържан за 72 часа, след като днес следобед се е предал доброволно, научи БНР. Той се разследва за присвояване на необезпечен кредит за 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев. По информация на БНР Софийската градска прокуратура..

публикувано на 16.08.24 в 16:41

Кметът Байкушев и синдикатите на Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд подписаха КТД

Кметът Методи Байкушев подписа Колективни трудови договори с представители на културните институти, с които се регламентират по-добри условия на труд и социални придобивки на служителите в Ансамбъл „Пирин“, Камерна опера и Биг Бенд-Благоевград. Споразуменията се сключиха по време на среща в кабинета на кмета, на която присъстваха още зам.-кметът по..

публикувано на 16.08.24 в 14:47

Нов дигитален гид оживява историята в РИМ - Благоевград

РИМ - Благоевград и “Подай уше” канят всички жители и гости на Благоевград да чуят историите в музея. Инициативата предлага на посетителите възможност да се потопят в богатата история на региона по един съвсем нов начин. "Подай уше" е интерактивен аудио гид, достъпен на английски, а скоро и на български език. Чрез сканиране на QR кодове,..

публикувано на 16.08.24 в 14:10

Задържаха 18-годишен дрогиран шофьор без книжка

18-годишен младеж е задържан за управление на автомобил без книжка и след употреба на наркотични вещества, съобщиха от полицията в Перник.            Около час след полунощ на тел. 112 бил получен сигнал за лек автомобил, движещ се по автомагистрала „Струма“ от столицата посока Перник. Съобщавало се, че колата е минала на червен светофар в София и щяла..

публикувано на 16.08.24 в 12:20