Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Наложиха наказания на 96 водачи, шофирали след употреба алкохол или наркотици

Районните съдилища в Кюстендил и Дупница са приключили за първите седем месеца на годината 96 наказателни дела от общ характер, с предмет - управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества. От тях 62 са в Районния съд в Дупница и 34 в Районния съд в Кюстендил, съобщиха от съда.

Ефективни наказания "лишаване от свобода" са получили 15 водачи на МПС, в повечето случаи за повторно управление на МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Останалите водачи са с условни наказания "лишаване от свобода". По част от делата, съдът е наложил на водачите и наказание "глоба", в размер от 200 до 500 лв. На подсъдимите, които са правоспособни водачи, съдът налага и наказание "лишаване от право на управление на МПС" за определен срок от време. 

Наказателните дела от общ характер, с предмет - управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, приключени от съда в Дупница за същия период на миналата година са били 52, а от Районен съд – Кюстендил - 31. Ефективни наказания "лишаване от свобода" са търпели 13 водачи.

По публикацията работи: Ангел Павлов
Вижте още

Изготвят проект за автомагистрала "Гюешево - Дупница"

Агенция "Пътна инфраструктура" започна обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на идеен и технически проект за изграждането на автомагистрала "Гюешево – Дупница. Трасето ще осигури комфортна връзка между Трансевропейски транспортен коридор "Ориент/Източно-Средиземноморски", по който е трасето на автомагистрала "Струма" и границата..

публикувано на 09.08.22 в 18:01

Поскъпнаха дървата за огрев по пунктовете в Кюстендил

До 170 лева за куб. метър поскъпнаха дървата за огрев по пунктовете  и фирмите за твърдо гориво, казаха търговци. Продажбите стават само със записване, като се чака около два месеца, а сега се изпълняват поръчки от м. май, но при нови цени. Допреди месец дървата за огрев в Кюстендил се продаваха при цени до 120 лева за куб. метър. Заради голямото..

публикувано на 09.08.22 в 16:53

Банско участва и вокално в джаз фестивала

Младата пианистка и певица от Банско Александра Полежанова ще вземе участие в Банско джаз фестивал. Тя излиза на сцена „Млади таланти” във вторник от 11 часа в градския парк. Александра ще пее солово и в състава на формация „Академия”, създадена специално за фестивала от проф. Стефка Оникян. Заедно с още 16 млади музиканти, Александра участва и в..

публикувано на 09.08.22 в 14:47

Съдия Петър Узунов с поредна делова среща

Председателят на Окръжен съд Благоевград съдия Петър Узунов проведе делова среща с кмета на Община Благоевград Илко Стоянов. В рамките на разговора двамата обсъдиха теми от областта на върховенството на закона, значението на прозрачната и ефективна работа в интерес на обществото. Председателят на Окръжен съд Благоевград и кметът на..

публикувано на 09.08.22 в 13:39

Нарушения на пътя в Пернишко

Над 4 350 нарушения са установени в област Перник в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. В периода от 7 юли до 7 август са били проверени 5706 моторни превозни средства. Акцентът в контрола е недопускане на управление от водачи,..

публикувано на 09.08.22 в 13:14

Разследват смъртта на мъж при добив на дървесина

Окръжната прокуратура в Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление  – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност. Към настоящия момент е известно, че около 16 ч. на 04.08.2022 г., в..

публикувано на 09.08.22 в 10:32

Затруднено движение на АМ "Струма“ в посока Кулата

Трафикът се осъществява с повишено внимание при км 128-ми в посока Кулата и при 136-ти в посока София на АМ "Струма" поради ремонтни дейности.  Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация, призоваха от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

публикувано на 09.08.22 в 10:02